KIWI FLASH - "080" feat. UM

Slovenačka skupina muzičkih entuzijasta ima pravi hit

 

 

Kiwi Flash, grupa od četiri muzička entuzijasta iz Ljubljane, vraća se na slovenačku muzičku scenu sa svojim debi albumom nakon dvogodišnje pauze. Sa izuzetkom nekoliko koncerata, još od vremena korone, koja im je prešla put, udubili su se u svoj neobjavljeni materijal i pobrinuli se da prodre u svijet u najboljem svjetlu. Za to vreme upoznali su producenta Petera Penka, koji je muzici dodao novu perspektivu i pomogao u stvaranju ovog albuma, tako da je muzika zapravo disala".

Mešavina savršene muzike, koja sadrži elemente svega od roka, fanka, psihodeličnog i ponekog težih rifova, ukrašena je spontanim, uglavnom nepretencioznim tekstovima šaljivog ukusa, koji ipak prenose dublji smisao otpevane teme. Sva tijela u dvorani njišu se u ovim sočnim ritmovima, bez obzira na godine ili žanrovsku orijentaciju.

Sve je počelo muziciranjem u skloništu Dravelske crkve, gdje su i stvorili svoj prvi hit "Dežela Nela". Nastavilo se pobjedom u ljubljanskoj Špil ligi i sveslovenskim koncertima, uključujući i velika slovenačka imena. Početkom 2020. godine i izlaskom drugog singla "Gramofon", dogodio se prekid korone, koji im je ukrstio planove već nakon drugog koncerta istoimene turneje, a kao rezultat toga, sve do danas, bili su i prisiljeni da se dva puta promeni i napravi novi prostor za probe. Bez obzira na sve, nisu iznevjerili slušaoce, 2022. godine objavili su treći singl "Mafija - Skrivni posli" i krenuli sa snimanjem debitantskog albuma.

Bend nije imao "uslov" da pušta muziku, jer im je prosek 0,75 komada godišnje, ali sa 2023. godinom ovaj prosek okreću naviše. Sve je to vodilo do ovog trenutka da se bend udružio – i mentalno i muzički – da bi odavde samo nastavio svoj put prema gore. Orto bar je prva stanica ove nove priče i čast nam je to podijeliti s vama. (Info: promo)

ZA ovu pjesmu spot je režirala Iza Mlakar a direktor fotografije je bio Klemen Smolar.

Refren koji se zakucava u pamćenje i tamo ostaje, odlični su, zaista.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika