Andrea Demirović predstavlja Poquito

Talentovana crnogorska pjevačica objavila je razigranu pjesmu i spot

 

Crnogorska pjevačica Andrea Demirović od kako se početkom 2000-tih pojavila na muzičkoj sceni, svakim projektom donijela je nešto novo. Tako će biti i ovoga puta sa novim singlom “Poquito”, koji će premijerno predstaviti danas.

Spot za ovu pjesmu napravio je Andrein dugogodišnji suradnika Zorana Marković Zonjo koji je bio zadužen za produkciju i režiju, snimatelj je bio Aleksandar Vlahović a montažer Đuro Mihaljević. Takođe treba pomenuti maske u spotu za koje je bila zadužena Vanja Pavlović.

Inače, u pitanju je pjesma koja je napravljena još na početku pandemije, a Andrea je čekala pravi momenat da je objavi. Andrea je,u razgovoru za crnogorski portal Vijesti rekla na tu temu:

“Pjesma ‘Poquito’ je nastala u ljeto 2020. godine kad je slika svijeta izgledala prilično mračno. Da bih se izborila sa situacijom u glavi, krenula sam da radim na novoj pjesmi koja je bila u totalnoj kontri sa onim što se dešavalo okolo. I eto, tri godine kasnije, kad se planeta resetovala na staro, objavljujem pjesmu koja bi trebalo da unese malo veselja u naše živote. ‘Poquito’ znači malo, a u stvari znači puno”, sigurna je Andrea koja je za ovu numeru pisala tekst. Otkriva i na šta ju je asocirala melodija kad ju je prvi put čula:

 

Andrea Demirović, foto: YT pritnscreen

 

“Melodija me je povukla na sliku ljetnjeg plesa na ulici, što je naravno bila pusta želja u tom trenutku sa koronom iznad glave. Ritam te pjesme je ritam života i mislim da mora ljude pokrenuti na ples. Ako se to ne desi, onda znači da sam promašila sa tekstom, kao i engleska produkcija ‘Highkey music’ sa muzikom”.

Kadrovi za spot nastali su tokom manifestacije Bokeška noć.

O muzici koja trenutno vlada regionom, Andrea je rekla: „Malo sam razočarana kako su ovdje u okruženju uspjeli od muzičkog pravca regeton da naprave moderan narodnjak. Sa primitivnim tekstovima, bilo kakva muzika i vrhunska produkcija budu gurnute u blato. Tu je onda i taj ‘zavijajući’ način pjevanja koji silu na sramotu pokušava nametnuti da smo Orijent, a ne Mediteran“. (Izvor: Vijesti. me)

Krenite s andreom u Bokešku noć i uživaje uz Poquito.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika