Käärijä feat. Tommy Cash - It's Crazy It's Party!

 

Jere Pöyhönen, profesionalno poznat kao Käärijä, je finski reper, pjevač i tekstopisac. On je predstavljao Finsku na Pesmi Evrovizije 2023. sa pesmom "Cha Cha Cha" i završio je na prvom mestu na javnom glasanju, a došao na drugo mesto sa 526 poena. Njegov nastup je bio na vrhu top lista u Finskoj, Litvaniji, Letoniji i Švedskoj, i dospeo je do prvih deset u trinaest drugih zemalja, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, postavši prva pesma na finskom koja je dospela do prvih 10 na UK Singles Chart.

Reper Karija objavio je sada prvu pjesmu nakon ove nezaboravne avanture. On nije želio da bude glavna zvijezda, već je dozvolio kolegi Tommyju Cashu da mu se pridruži, pa su lansirali duet. “It’s Crazy It’s Party” stiže u paketu sa spotom, a Karija je imao neuobičajenu poruku povodom premijere. “Kada spojiš dva ludaka, nikad ne znaš šta će se dogoditi”, napisao je na Instagramu aludirajući na energiju koja je evidentna u spotu, ali i na naslov pjesme.

Pöyhönenov imidž kao Käärijä počeo je sa šišanjem „na lonac“ i žutim odijelom, ali se tokom nastupa previše zagrijao, skinuo odijelo i nastupao uglavnom bez majice, što je postalo dio njegovog brendaNa društvenim mrežama Pöyhönen koristi naziv "Paidaton Riehuja", što u prijevodu znači "divljač bez košulje", a referenca je na njegovu punk rep pjesmu istog naslova. Izrazio je svoje uvjerenje da bi odlazak u toplesu trebao biti prihvatljiv bez obzira na oblik ili veličinu tijela.

U promociji za Pjesmu Evrovizije 2023., umjetnik je upotrijebio frazu " it's crazy, it's party" da opiše "Cha Cha Cha", koja je postala internetski meme i koju je njegov brend usvojio kao reklamni slogan za robu, a sada je i naslov njegove najnovije pjesme.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika