Bugarski reperi 100 kila i Moisey imaju veliki hit

 

Yavor Dimitrov Yanakiev, poznatiji po svom umetničkom imenu 100 Kila, bugarski je reper, glumac, tekstopisac i preduzetnik iz Varne.

Yanakiev je rođen i odrastao u izuzetno siromašnoj romskoj četvrti u Asparuhovu, Varna, Bugarska. Živio je sa roditeljima i bratom, sve dok ih otac nije napustio. Sredinom 90-ih njegova majka se preselila u Grčku, u nadi da će izdržavati svoju porodicu i potaknuti Yavorovo obrazovanje. Yavor se kasnije preselio u kuću svoje bake u Trgovištu gdje je učio u školi do 8. razreda, prije nego što je na kraju napustio školu zbog izostanka i slabih ocjena.

Početkom 2000-ih, Yanakiev je započeo svoju muzičku karijeru nakon što je upoznao istaknutog bugarskog repera Big Sha. Odmah je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom R&B Records i uživao u nekoliko uspješnih godina zajedno s nekoliko drugih umjetnika kao što su Vanko 1, Konsa, Gumeni Glavi i Loshite.

2006. 100 Kila je objavio remix verziju pjesme "Babuli Jabulah" sa svog albuma ZLA10 iz 2013. kao singl sa američkim reperom Rikom Rosom.

Sada, s novom pjesmom i spotom pod imenom Mazalo, 100 Kila i njegov kolega Mojsije, postigli su izuzetan uspijeh. Za ovu pjesma, koja je postala pravi ljetni hit, muziku i tekst pisali su 100 Kila i Moiseija, a aranžman je delo Wave Records.

Spot su režirali Wave Records i Anton Dinev.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika