Ivan Kljajić Kljaja predstavlja!

 

Ivan Kljajić Kljaja srpski je producent, inženjer snimanja i miksanja, kompozitor, profesor muzičke produkcije i gitarist. Također, ovaj umjetnik je i dio pratećeg benda pjevačice Ane Stanić.

Ovaj redovni profesor Akademije Umetnosti u Novom Sadu je kao gitarist i muzički producent surađivao je sa brojnim umjetnicima kao što su: Bjesovi, Pesme iznad Istoka i Zapada, Vampiri, Plejboj, Eva Braun, Rambo Amadeus, Emir Kusturica, Zabranjeno Pušenje, Kristina Kovač, Ana Stanić, Van Gogh, Galija i mnogi drugi. Osnivač je i profesor u Beogradskoj školi zvuka.

 

 

Ivan Kljajić je svoj treći autorski studijski album "Neverending story 2" (PGP RTS, 2023), najavio predstavljanjem jedinstvenog i na našim prostorima prvog video spota nastalog generisanjem veštačke inteligencije (AI).

Nakon samo deset meseci od prvog ikada muzičkog video spota stvorenog AI tehnologijom (ruski kantautor Jah Khalib, pesma "Autmn") i srpski autori i umjetnici predstavili su ekranizaciju domaće muzičke numere realizovane u potpunosti korišćenjem vještačke inteligencije i to za Kljajinu pjesmu Ja se budim.

Sada vam predstavljamo dva video spota koja su urađena za pjesme s poslednjeg albuma a to su Mojmilo i Sandpiper i predlažemo vam da preslušate cijeli album i uživate u raznorodnim, veoma lijepim melodijama ovog vrsnog muzičara i multitalentiranog umjetnika.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika