Masharik predstavlja pjesmu Brat moj

"Ej, brat moj. Dejmo bit vsi ena velika familija, ker skupaj nam bo lepše, kot če smo vsak zase" kažu oni

 

Slovenački band Masharik predstavlja novi singl Brat moj, koji je izašao nakon debitantskog albuma Out of My Eyes.

Ovoga puta, uz primjetno autentičan zvuk, obraćaju se društvu, svijetu individualizma u kojem danas živimo. „Brate moj, ne moraš da se takmičiš sa mnom. Brate moj, svako ima svoju malu borbu.” peva razigrani refren.

Maša Bogataj, pevačica i tekstopisac, dodaje: „Bolje nam je zajedno nego kad smo svi sami. Zašto bismo se stalno takmičili jedni s drugima, ako možemo radije pomoći jedni drugima i biće bolje za sve?"

Masharik je vizuelnu sliku pjesme pojačao dinamičnim videom koji ih vraća u vrijeme odrastanja, u eru kaseta. Prijateljstvo, kolegijalnost, bratstvo prikazani su kroz priču o trojici tinejdžera. Čak i kada učine nešto glupo, drže se zajedno i ispravljaju svoje greške. Spot je režirao Jan Filip Jordan Frangeš. Masharik, ekipu muzičara iz Gorenja čine Maša Bogataj, pjevačica i gitarista benda, klavijaturista Luka Zemljič i bubnjar Bojan Marinko.

Nakon objavljivanja prvog singla Stran od oči, koji je odlično primljen među slušaocima, Masharik je odsvirao opsežnu koncertnu sezonu, kako na velikim festivalskim pozornicama (Dvorci, Gora Rocka, Lent,...) tako i u intimnijim prostorima širom Slovenije. Završili su ga nastupom u Jutarnjem koncertu Andreja Karolija na Valu 202, nakon čega su se zatvorili u studio i počeli pripremati svoju prvu cjelovečernju ploču s producentom Žaretom Pakom. Biće predstavljen na proljeće sljedeće godine, a do tada, osim svježeg singla Brat moj, obećavaju i novu muziku. (izvor: Sl21)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika