Yurina - Bliss

Zagrebački band Yurina rezultat je spajanja strasti i talenta nekoliko iskusnih glazbenika a oni su: Anđela Zebec, dugogodišnja zagrebačka pjevačica, koja je svojim glasom obilježila mnoge bendove poput Chante, Dusted Crutch i Egoclinique; Krešo Jurina, producent, DJ-em i multinstrumentalist, koji je ranije bio frontman benda Mechanical, koji je osvajao europske indie ljestvice i Branko Trajkov, glazbenik i producent, poznat po svom radu kao bubnjar rock skupine Zabranjeno pušenje.

Njihov najnoviji singl "Bliss" nastao je kao rezultat spontane suradnje u Wolf's Village Records studiju. Glazbu i tekst potpisuju Krešo Jurina i Anđela Zebec.

"Pjesma je nastala dok smo preslušavali neke trake i beatove koje je Krešo prethodno radio. Melodija refrena je brzo postala zarazna, a tekst smo oblikovali oko misli koje su nam bile važne. Krešo je zatim snimio ostale instrumente u Wolf's Village studiju, a miks i mastering su povjereni Janu Kinčlu i Filipu Motovunski iz Cycle studija Zagreb," objašnjava Anđela.

Za režiju spota bila je zadužena Inia Herenčić, dugogodišnja prijateljica benda i talentirana fotografkinja. Spot je prikazan kao dio njezine diplomske izložbe "Mama di sam?" u ADU galeriji F8, koja istražuje disco scenu, glazbu i plesne podije te kako se poznanstva unutar tog konteksta prenose na kreativne suradnje izvan kluba.

Mario Delić bio je direktor fotografije uz asistenciju Saše Tufegdžića. Montažu videa obavio je Tomislav Josipović u Chroma studiju. Šminku, važan element ovog spota, potpisuje Roko Zubčić, a nakit dolazi iz Mammi studija i autorstvo je Maje Miletić.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika