Slovenački band Bordo - Izgubljeni

Singl sa istoimenog albuma objavljenog prošle godine

 

Na njihovom Facebook nalogu piše: "Bordo je sve samo ne boja. To je zvuk, ideja i zagrljaj. Bordo je svijet koji vam dolazi do ušiju".

Godinu dana nakon izlaska posljednjeg Bordo albuma Izgubljeni, vrijeme je, kako  kaže Tomaž Štular, duša benda, da se od njega oprosti posljednjom istoimenom pjesmom, Izgubljeni. Upravo je ova pjesma imala čast da dobije video spot, koji se  povezuje sa kompozicijom koja već u naslovu ima poruku.

Tomaž Štular – Bordo, bivši član benda The Tide, nakon dva samostalna albuma (Medzvezdje, 2018. i Izštekani Bordo, 2020), sada nam nudi novo originalno muzičko djelo.

 

Tomaž Štular - Bordo, foto: Peter Penko

 

Album Izgubljeni odražava društvenu atmosferu u kojoj autor nije samo posmatrač, već i aktivan učesnik, kao i svako od nas. Već omot albuma koji prikazuje strastveni poljubac dvoje ljubavnika maskiranih u vatrogasne maske, predviđa budućnost na gotovo nostradamusovski način, kao upozorenje na ono što mogli bi nas sačekati u budućnosti. "Fotografija snimljena negdje u Kranju iz 1918. diktirala je koncept i tempo. Zato sam odlučio da izdam Special Edition vinile u boutique izdanju i posebne kasete prilagođene trenutnim igračima" kaže Bordo.

“Naravno, pjesme žive i ne podliježu vremenu i prostoru, ali tokom godina postaju uspomena koja se svaki put može oživjeti.” rekao je Tomaž.


Tekst, muzika, vokal: Tomaž Štular − Bordo
Prateći vokali: Anja Pavlin, Jan Medle, Leila Aleksandra Jelić
Klavir: Drejc Pogačnik
Produkcija, programiranje, miks: Petar Penko
Mastering: Torulsson @808 Mastering

Izuzetno lepi spot uradio je Simon Fugina, Super Lunar.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika