Novo jutro Lane Pletikapić

Nježni vokal ove mlade Slavonke je prava terapija za dušu

 

Lana Pletikapić živi u Slavonskom Brodu. Kao djevojčica intezivno je trenirala balet, ali je nažalost morala odustati zbog ozljede. Nikad prije nije pjevala, a ni sad sebe ne smatra pjevačicom. Nakon što je glumila u jednom spotu za Adari, Sandro Bačić ju je nagovorio da probaju snimit jednu njegovu pjesmu. Zadovoljni rezultatom, a još više samim procesom stvaranja, nastavili su snimati pjesme i spotove, te sad već imaju 6 zajedničkih singlova.

Njihove su pjesme crossover različitih stilova. U njima se čuju razni utjecaji, od pop muzike pedesetih do jazza. Naravno, ne rade sami. U snimanjima sudjeluju vrhunski muzičari: Adari pjeva bekove, klavir svira Paul Kempf, kontrabas Tin Džaferović, harmoniku Vinko Didović, a sve ostale instrumente sam autor i producent Sandro Bačić.

Iako im to nije bio plan, sad kad su došli na pola puta, željeli bi napraviti album. Pjesma Novo jutro zamišljena je kao odjavna pjesma albuma. Iako traje manje od dvije minute, odlučili suje objaviti kao singl, pa su za nju snimili i spot.

Aranžman je jednostavan i ogoljen (samo gitara i vokal), a stihovi govore o tome kako se ne treba bojati novih početaka jer, kako bi rekao Bob Marley, kad se jedna vrata zatvore, otvore se druga. (Info: promo)

Glazba, aranžman i produkcija: Sandro Bačić

Stihovi: Darko Kalogjera

Vokal: Lana Pletikapić

Gitara: Sandro Bačić

Spot: Sandro Bačić

Izdavač: Nota Bene Records, 2023.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika