KAPITAKLIZMA u Vrijeme otimanja

 

Bend Kapitaklizma je novi sarajevski industrial sastav, sa povremenim uticajima DNB, stoner, electro, pa čak i punk muzičkih žanrova. Radi se o isključivo autorskoj grupi, koja je završila kompletan muzički album pod nazivom Vrijeme otimanja, sa ukupno deset autorskih pesama i jednom obradom poznate pesme velikog i popularnog jugoslovenskog alternativnog benda, koja će biti otkrivena kada se pronađe adekvatan izdavač i u Srbiji. Jedino što se može reći je da se nikako ne radi o klasičnoj već, ponovo, kreativno autorskoj obradi.

U međuvremenu, prvi song sa istoimenog albuma, „Vrijeme otimanja“, doživeo je svoju vizualizaciju kroz animirani video spot, pre nekoliko dana objavljen na YouTube platformi, a čiji je autor Berin Tuzlić, inače kompozitor muzike na albumu i bubnjar u bendu. Za tekstove, bio je zadužen pevač i basista Mladen Mačar (takođe poznat po solo-projektu i kao bivši član benda The Risers), a aranžmani su rađeni na relaciji Mačar–Tuzlić.

Sa neprekidnim „živim“ breakbeatom koji odlikuje ritmičku sekciju, vokalima koji vraćaju pravo u devedesete, podsećajući na mračnije radove Massive Attack, i haotičnim, animiranim vizuelnim redom, uz „hrskave“ gitare, singl nagoveštava kreativan i eklektičan album.

Miks, mastering i postprodukciju albuma radio je Haris Saračević. Grupi se ubrzo priključio još jedan basista, Damjan Vučković, nakon čega bend planira žive nastupe u regionu.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika