Stigao je novi M.O.R.T. singl i spot za pjesmu Osoba A

Pjesma Imam sve s albuma Samo hrabro i bezveze! grupe M.O.R.T. je među nominovanima za ovogodišnje nagrade konkursa MVA 22.23 u kategoriji za Najbolji Rock Video

 

Sa albuma "Samo hrabro i bezveze!" stiže nam singl i odlični road spot za pjesmu koja se zove "Osoba A", a na tu temu, M.O.R.T.-ovci su rekli:
"Pjesma govori o kroničnoj šizofreniji našeg društva u kom pojedinac često nezna tko je, što je, kako je, od čega je, ostati, otići, popiti, biti trijezan AAAAAA!!! SESTRO!!! SESTROOO!

Riff je posveta domaćoj stoner i metal sceni. Inspiracija su nam bili riff velemajstori She Loves Pablo , Cojones , Arises , Jare .. da spomenemo samo neke koji godinama sviraju ispod radara , hvala Bogu na undergroundu! Svjetski a naše!

Undergrađani ova je za vas, rogovi struja!"

 

M.O.R.T. Feragosto Jam, foto: Marko Lopac

 

Marina Uzelac, režiserka spota kaže:

"Već neko vreme me je opsedala ideja da bih volela da snimim bend koji svira u kombiju, ali nikada nisam imala pravi bend za takvu akciju i to mi je dugo stajalo negde u pozadini uma. Onda su mi se u životu stvorili John, Zvrk, Kikos i Mile i odmah mi je bilo jasno da je ta ideja oduvijek bila tu baš za njih. Ja iskreno nisam imala pojma da li će cela ta stvar zaista uspeti ili će svi krenuti da padaju po kombiju čim krenemo da vozimo. Naravno, nismo imali probu, ostavili smo to saznanje za dan snimanja. Iako je to bio možda riskantan potez, intuitivno sam znala da, ako neko može to da izvede i ne pogine, to će biti M.O.R.T. i podjednako dragi i ludi snimatelj Bojan Koštić."

Hvala svima u studiju i režij pogotovo Peku za kombi, Indijancu za ulogu, Malom Frani, Điđiji i Bekru za ispomoć i Mislavu Norcu za zvučnik:

Hvala svima, hvala svemu, raspalite do kraja i uživajte, Voli vas M.O.R.T."

I mi volimo M.O.R.T. i njihovu beskompromisnu svirku i radujemo se svakom novom uradku, pa se u tom smislu njihova pjesma "Imam sve" našla među nominovanima za ovogodišnje nagrade konkursa MVA 22.23 u kategoriji za Najbolji Rock Video.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika