U pol' 9 kod Sabe - Reci da ne žuriš

 

Zanimljiva priča o nastanku grupe (i imena grupe)  U pol 9 kod Sabe izgleda ovako:

Bend je osnovan 2009. godine u Zagrebu kao garažni bend s pet djevojaka koje su sve u tom trenutku bile prekinule ljubavne veze; kada su se okupile, Martina Zvonić, glavni vokal benda, predložila je da osnuju bend kako bi ubile tugu zbog prekida. Probe su se, kako i sam naziv benda govori, održavale u "pol' devet" (20:30) kod tadašnje članice Sandre Sobočanec, koja je nakon samo tri mjeseca napustila bend pa su se probe neko vrijeme održavale kod tadašnje basistice Sabine Naranđe.

Nekoliko mjeseci nakon garažnih svirki, bend je okupio svoje demo snimke koje je čula Gabrijela Ivanov te ih je pozvala da sviraju na zatvaranju trećeg izdanja festivala udruge Vox Feminae, što je bend prihvatio. Međutim, u tom su trenutku shvatile kako nemaju službeno ime; ideju za ime dao je Noa Pintarić, prijatelj Ane Opalić, koji je predložio da se bend jednostavno nazove U pol' 9 kod Sandre, s obzirom da su tada još uvijek probe održavali kod Sandre Sobočanec. Bend je prihvatio prijedlog, ali je nakon tri mjeseca morao promijeniti ime u U pol' 9 kod Sabe; iako je i Sabina Naranđa u međuvremenu napustila bend, ime U pol' 9 kod Sabe je ostalo.

 

U pol' devet kod Sabe, foto: YT printscreen

 

Sada, mnogo godina kasnije, kada upravo završavaju svoj četvrti album (koji bi trebalo da se pojavi negde početkom naredne godine), ostatak gorepomenute ekipe, sada dvojac, Martina i Ana, obradovao nas je novim singlom i preljepim video spotom koji je režirala, snimila i montirala Ana Opalić.

“Pjesma “Reci da ne žuriš” nastala je u sred gradske vreve i za vrijeme svakodnevne jurnjave. Stalno žurimo i sve što trebamo obaviti nikad nije obavljeno. Pjesma je nastala iz potrebe da se zaustavimo, razmislimo kuda uopće i zašto tako jurimo i žurimo.”, rekla je Ana Opalić.

 

Video spot snimljen je na ljetnom putovanju 2023., kada smo lagano klizile obalom od mjesta do mjesta i uživale u svakoj sekundi.”, ispričala je o spotu.

 

Bend U pol’ 9 kod Sabe trenutno dovršava svoj četvrti album. Martina i Ana nastavile su suradnju s producentom Konradom Mulvajem a pred nama je lijepi plod njihove suradnje.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika