Rokamo jako je novi singl i spot grupe Viva Vops

 

Uoči sutrašnjeg koncerta u novosadskoj Svilari, bend "Viva Vops" lansirao je svoj najnoviji singl "Rokamo Jako", poručujući da je ova njihova pesma ne samo strastvena oda muzici, već i “kolosalna baklja, koja osvetljava suštinu našeg života u eri lažnih stvarnosti.”

Grupa  je osnovan 2016. godine i čine je muzičari koji se godinama bave alternativnom muzikom: Aleksandar Ćurčić (vokal), Marko Janković (vokal), Nikola Živanović (gitara)  Nemanja Tanasković (bubnjevi) i Miroljub Antić (bas gitara). Ubrzo nakon osnivanja, prijavljuju se na Beogradski autorski rok festival BARF, gde osvajaju 3. mesto.  Na trećem Bunt Rok Festivalu RTS- a, (2017) osvojili su 1. mesto.

Prvi spot, za singl “Uniformisani kriminalac”, izazvao je izuzetne reakcije auditorijuma, a pobednička pesma sa BRF 2017. “Svuda pivo”, uspešno pronalazi svoj put do publike i nakon trijumfa na ovom jedinstvenom festivalu. Singl i spot “Rokamo jako” usledio je nakon takođe veoma uspešnog singla “Rasprodaja sreće” (mart 2022) koji je takođe prati i veoma atraktivan spot, čiji su autori Branka Glavonjić i Marko Đukić.

 

Viva Vops, festival BUNT, RTS, foto: promo

 

Bend "Viva Vops" donosi "Rokamo Jako" kao iskrenu priču o verovanju – u sebe, u druge, o izgubljenim bitkama koje se vode dan za danom. No, na kraju tog putovanja, “pesma otkriva da nismo sami, da postoje ljudi slični nama koji dele iste staze i snove.” otkrivaju članovi benda i dodaju:

"Rokamo Jako" je plod kreativnosti, snimljen u prestižnom studiju “Echobrainz”, pod palicom iskusnog producenta Aleksandra Ćurčića. Njegova stručnost nije samo oblikovala zvuk pesme; ona je stvorila muzičko iskustvo koje povezuje srce i dušu slušatelja.”

Talentovani umetnik Marko Đukić preuzeo je ulogu stvaranja vizuelne priče "Rokamo Jako". Njegova video produkcija nije samo pratila ritam pesme, već se transformisala u svojevrsni “prozor u svet”- emocija i suštine ovog singla. Marko je svojim umećem stvorio video koji vizualno dopunjuje muzičku poruku benda.

Viva Vops će u subotu 25. novembra u 20.00 časova nastupiti pred publikom u novosadskoj Svilari, u okviru programa “Bunt case study” druge po redu međunarodne  CON conferencije. (Info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika