Ummet Ozcan X Otyken - Altay

 

Ummet Ozcan (turski: Ümmet Özcan) je holandski DJ i muzički producent turskog porijekla iz Putena, Gelderland.

Njegova izdanja potpisana za Spinnin' Records podržavaju DJ-evi kao što su Sander van Doorn, Armin van Buuren, Tiësto, Calvin Harris i Hardwell.[citat potreban] Ozcan je također poznat po svom softsynth i soundbank dizajnu za dobro uspostavljene muzičke softverske kuće poput Roba Papena. (Albino, Predator) i za hardverske jedinice kao što je Access Virus.

Njegovi hitovi uključuju "TimeWave Zero" i "Arcadia" na Doorn Records i "Shamballa" na Reset Records, sve podizvode Spinnin' Records. U svojim ranim godinama, Ozcan je producirao trance muziku pod utjecajem tehno za izdavanje pod Reset Records. Nakon skoro pet godina, Ummetova produkcija je pomjerila fokus na pokret elektronske plesne muzike.

Krajem 2012. počeo je da izvodi big room house zajedno sa Dimitrijem Vegasom & Like Mikeom i R3hab-om za izdavanje na glavnoj izdavačkoj kući Spinnin. Posljednjih godina posvetio se drugim podžanrovima i postepeno napuštao big room house. Producirao je remikse za svjetski poznate umjetnike kao što su Tiësto ("Wasted") i Axwell & Ingrosso ("More Than You Know"). Neki od njegovih najpopularnijih najnovijih hitova su "Sober" (feat. HYO), "The Hum", "Melody", "Wake Up The Sun", "Everything Changes" i "Higher".

Sada se Ummet udružio s OTYKEN, etno-muzičkom grupom iz Sibira koja je upravo objavila novi album Fenomen, te spot za naslovnu pjesmu albuma, a o kojima smo nedavno pisali.

Glazbenici su stvorili jedinstvenu atmosferu, zvuk, stil i način izvedbe. Album kombinira EDM, rock, pop, techno, R&B s etničkim glazbenim instrumentima, tradicijom i vokalima autohtonih naroda Sibira.

Ova kombinacija Ummeta i Otyken, njihovog kulturnog i muzičkog nasleđa, upotreba tzv“grlenog pevanja“ karakterističnog za neke od mongolskih naroda kao i naroda Tuve, ovde je urodila izuzetnim plodom, te je tako pjesma pod nazivom Altay vrhunski hit koji nam približava daleke svetove.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika