Devojka sa dugom kosom, Stefanija, ima novi album i singl

Девојчето со долгата коса iz Bitolja, oduševiće vas drugačijim zvukom

 

Stefanija (Milevska Vranić) je glazbena umjetnica. Diplomirala je muzikologiju kao pop i jazz pjevačica na Novom bugarskom sveučilištu u Sofiji, Bugarska 2014. Trenutno pohađa magistarski studij na filmskoj akademiji UGD Shtip, odjel za metodologiju i pedagogiju suvremenog plesa.

Stefanija je rođena 3. siječnja 1992. u Bitoli, Makedonija. Stefanija je umjetnička direktorica u “Anastasija Center” Bitola (Centar za izvedbene umjetnosti, modu, ples i glazbu) gdje također radi kao profesionalni glazbeni pedagog, glazbeni terapeut, koreograf i producent. U Centru Anastasija predaje muzikoterapiju za osobe s invaliditetom. Godine 2015. pokrenula je glazbenu i video produkciju Welcome to Stefanijin Music World. Stefanijina prava strast je pjevanje. Njen glas je svestran, senzualan i prepoznatljiv.

Svoj prvi glazbeni album pod nazivom “Retro>Perspektiva” objavila je 2015. godine, kao simbol za 11 godina samostalnog nastupa. Album se sastoji od 11 pjesama koje simboliziraju njezin jedanaestogodišnji solo nastup. Većinu pjesama na albumu napisala je na makedonskim i engleskim tekstovima od kojih su neke novi aranžmani njenih starih tinejdžerskih pjesama koje nose simbolične i istinski inspirativne poruke. Iste godine vodi vlastiti glazbeni studio “Welcome to Stefanijin Music World” u kojem djeluje kao skladateljica, tekstopisac i producent. 2020. postaje “Steinberg” certificirana glazbena producentica glazbene škole – Enterprise. Godine 2019. upoznaje Vladimira (gitarist), svog sadašnjeg supruga. Osnivaju glazbeni duo “Stefanija & Vladimir” i počinju nastupati u Srbiji i Makedoniji. Godine 2020. započelo je snimanje njihovog novog glazbenog albuma koji se sastoji od 30 pjesama, “Trilogije” Stefanije i Vladimira, gdje se Stefanija pojavljuje kao glazbeni producent, skladatelj, tekstopisac i redatelj. 2021. kreće promocija glazbenih spotova s novog glazbenog albuma koji je simbol vjere, samospoznaje i prave ljubavi. Aktivni su na temu zdravlja i sporta, stvaraju inovativan način treninga i kreiraju koncept: Flow & Movement Concept Training, u Centru Anastasija.

 

Stefanija, foto: PROMO

 

Stefanijin novi spot za pjesmu "Edno mome", dio albuma "Djevojka duge kose" 2023., koji je nedavno predstavljen u Anastasia Centru iz Bitole, u glazbenom studiju Welcome to Stefanijin Music World.

Stil pjesme je suvremeni synth pop s etno-jazz primjesama, autorska glazba i tekst Stefanije, snimljeno u glazbenom studiju Welcome to Stefanijin Music World, demo mix Petar Dimitrovski, novi mix i mastering Vladimir Agovski. Gosti u pjesmi su Vladimir Nikolić na trubi i Vladimir Vranić na gitari.

Spot je snimio Vladimir Boškovski, a za video montažu zaslužna je Stefanija. Audio i video produkciju potpisuje Welcome to Stefanijin Music World. Kostimi su Anastasije Zulevske, kombinacija kolekcija "Infinity" i "Five Elements", a za frizuru su se pobrinuli stilisti "Goran Čoban", sa salonima u Chicagu.

Video zapis uključuje rad pod nazivom "Dan bez kiše" umjetnice Bojane Artinovske.

Dio spota pjesme snimili su poznati "Dihovski Kapejnci", kako bi dočarali povezanost, poštovanje i divljenje prirodi, prenijeli inspiraciju koju Bitoljani crpe iz ljepote planine Baba s vrhom Pelister, prep. dalje u glazbu, nakon povratka u grad, odnosno u kreativnu Bitolu.

Stefania je na promociji uhvatila poantu samog albuma da je "Djevojčica duge kose" zapravo ona, djevojčica koja od djeteta raste i razvija se na pozornici, pronalazi sebe, izrasta u osviještenu osobu, ponovno se vraća osnovnim i esencijalnim potrebama djetinjstva, odnosno pravim vrijednostima kao što su humanost, ljubav i sreća. Ona se otkriva kao pojedinac koji je na ovom makedonskom tlu, noseći sa sobom mentalitet i kulturu koji utječu na izgradnju osobe. Album je poput autobiografske glazbene priče koja nosi poruke i sve su pjesme povezane jedna s drugom. Ovaj video je prvi u nizu videa koji uskoro slijede. (info: press)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika