Krilat i beo - Život nema kraj

 

Krilat i beo je izbacio novi spot singl pod nazivom "Život nema kraj" a koncertnu promociju započinje 21. decembra u klubu Kvaka 22.

Krilat i beo je beogradski autorski rok sastav koji se žanrovski može svrstati uz prefikse alt, indi, post.Nakon prvog singla "Moj grad" koji je objavljen u maju prošle godine, "Život nema kraj" je drugi singl koji će se naći na predstojećem albumu prvencu.

Život nema kraj je jedna od onih pesama koje su neplanirano nastale u studiju. Po rečima Ilije, frontmena benda: "U studio smo pesmu "Život nema kraj" doneli kao autro za album. Kako mi nije dolazilo ništa da upotpunim pesmu osim glavne linije pevanja koja je zvučala kao neki refren, aranžman je ostao minimalistički: sint i glas. No, kada je Uroš Milkić (producent, Down There Studio) čuo stvar, momentalno je krenuo da dodaje bubnjeve, odsvirao bas, gitaru i sa Teodorom (klavijaturistkinjom) osmislio sint linije za refren. Sedeli smo još malo u studiju, preslušavali stvar iznova i iznova, i zajedničkim snagama osmislili tekst za refren. Stvar se rađala kao sama od sebe a moja započeta ideja u svom nezavršenom obliku svedena na autro, dobila je svoj upotpunjen oblik - kao kompletna, hitična pesma sa radijskim trajanjem".

Pesma govori o neuništivoj moći života. Ono što nam se čini kao kraj zapravo je novi početak. Nema kraja (a ni početka), ima samo promena - život neprestano traje. Bljesak ovakve spoznaje pronalazimo kako u svakodnevnom iskustvu, kada iz krajnje slabosti povratimo snagu, tako i u slutnji večnog i vanvremenskog koje prevazilazi naša ovozemaljska ograničenja.

Spot je nastao u saradnji sa tandemom koji je učestvovao i na prethodnom singlu "Moj grad", Nikolom Stojanovićem i Jelenom Petković u ulozi reditelja, snimatelja i montažera. Animaciju slova kao ukras na umetnički distorziranu sliku, radio je Ilija Zipevski, frontmen benda.

Koncertna promocija singla održaće se 21. decembra u klubu Kvaka 22. Bend najavljuje izlazak još jednog singla koji je vec snimljen i ceka na spot, nakon cega ce izbaciti album od 9 pesama.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika