Ljubavna priča Sarajevu ispričana zvukom i slikom

Adi Selimović, muzičar i autor ovog spota napisao je „ljubavno pismo" Sarajevu ali i mladim plesačima

 

Adi Selimović, autor kompozicije i video spota "Sarajevo Cycle", napisaio je „ljubavno pismo" Sarajevu ali i mladim plesačima, stvorivši tako jedan kako sam kaže „paralelni svijet Sarajeva".

Ovaj intrigantni tuzlanski ali i regionalni muzičar, svojevremeno je sarađivao s beogradskim kolegom Milanom Stankovićem, poznatijim pod pseudonimom SevdahBABY, koji se u ovom projektu pojavljuje kao jedan od saradnika.

 

Adi Selimović, foto: YT printscreen

 

Adi Selimović je poznat kao frontmen tuzlanskog elektro pop benda Univerzitet Angele Merkel, čijih je nekoliko singlova bilo dovoljno da ih Steve Gottlieb, američki pionir muzičke industrije novog doba i jedan od nekoliko najvećih svjetskih autoriteta u nezavisnom izdavaštvu, izdvoji kao prvu grupu koju je predstavio sa ovih prostora.

Kako Selimović ističe, „Sarajevo Cycle“ je mala ljubavna priča o djeci i mladima od šest do 16 godina, koja  je nastala u saradnji s timovima mladih plesača iz Sarajeva.

Adi Selimović ujedno i autor muzike i spota, a za kameru je bio zadužen Luka Stojković iz Beograda.

 

The Sarajevo Cycle, foto: YT printscreen

 

„Prilikom prvog susreta sa dječacima i djevojčicama, budućim akterima, uvidjevši tu naivnost i iskrenu emociju u njihovim očima, samo sam rekao, to je samo igra i sve je bolje od nečega što je bilo, već viđenog, iako je 'gore', samo nek nije isto, osjetite svoj ritam i gurajte svoj đir. Pobjegnite od svoje sive svakodnevnice, od brata koji vas maltretira, budite hrabri i dajte ono što vaša esencija nosi. Ja imam vjeru u vas, a poslije vas u životu očekuju ovi 'maheri' koji znaju kako se utjeruje vjera i religija u vas. Ja nisam taj, ali mi vjerujte jer ja vjerujem vama - poručio je Selimović u razgovoru za Dnevni Avaz.

Muzika za video snimana je na relaciji Sarajevo - Beograd, a s Adijem Selimovićem sarađivali su Đani Pervan i Milan Stanković. Mastering pjesme rađen je u Londonu u Abbey Road Studios.

Kao učesnici u spotu potpisani su: Nisrin, Zejd, Zara, Zerina, Ajra, IDA, Dina, Safet, Elli, Nora i Lana, a kao Special Guest, mlada slovenačka glumica Lea Cok.

"Radom na ovom spotu, osjećao sam se privilegirano. Potpuno smo se prepustili jedni drugima u procesu sazrijevanja i stvaranja, dijelili smo estetiku i hvala im na tome. Nadam se da će barem biti ovo lijepa uspomena za sve nas. Ovaj spot nije bio 'rob' današnjeg vremena, podjele i potrebe za životom iznad standarda. U ovom spotu nema iluzija niti konzumerističkog pristupa, ovo je čista prirodna patina i slobodni duh mladosti", poručio je Adi. (korišćene info: Dnevni Avaz.ba)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika