Mladen Mačar - Crna rijeka

Maca, nekadašnji pjevač benda "Olovni Balon" ima odličnu novu pjesmu 


O Mladenu Mačaru, muzičaru iz Sokoca, BiH, na zvaničnom YT kanalu piše:

"Mladen Mačar je kantautor. Cijeli život se na neki način bavi muzikom, pišući tekstove i komponujući, još od dječačkih dana. Mladen je pjevač, a svira akustične, električne i bas gitare. Oženjen je i otac je dvoje djece. Živi na Sokocu (Istočno Sarajevo) - Republika Srpska, Bosna i Hercegovina. Rođen je 05.06.1978.godine u Sarajevu, gdje trenutno i radi kao profesionalno vojno lice. Vojnu školu završio je u Beogradu. Tokom školovanja svirao je u vojnim orkestrima, a kasnije u nekoliko tvrđih, gitarskih bendova, od kojih se najduže zadržao u bendu "Olovni Balon", čiji je idejni tvorac i u kom je sazrijevao kao muzičar. Jedno kraće, ali bitno vrijeme, svirao je bas gitaru u sokolačkoj metal grupi "The Risers", za koju je i napisao par tekstova. Danas se bavi muzikom isključivo kreativno, koristeći nekoliko vrsta distorziranog zvuka bas gitare i udaračkih instrumenta istoka."

Za pjesmu „CRNA RIJEKA“, poslednji Mladenov uradak, sam je rekao:
"Pjesma govori o ljudskoj težnji da prevaziđemo mračne i teške stvari iz prošlosti, iako se osjećamo zarobljenima u sopstvenoj stvarnosti.
Između želje i nesposobnosti da se izdignemo, licemjerno veličamo svoje poraze „plaćajući“ pobjede, i tako stvaramo još veće zlo koje prijeti našim pokoljenjima i njihovoj budućnosti.
Međutim, treba imati na umu da u takvoj budućnosti ni žrtve neće imati glas, pa se neće ni čuti."

Muziku, tekst i aranžman radio je sam autor a mix i master Filip Miovčić.

Za video spot koji prati ovu pravu, pravcatu rock'n'roll stvar zaslužan je (režija, kamera, montaža, fotografija)  Alen Hadžić-Morris, glumci su bili Mladen Mačar, Berin Tuzlić, multimedijalni umjetnik i zmija a izdavač Hayat Music Production.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika