KoltTeatar feat. dRUMELODY predstavljaju ORGAN

 

Suradnja sarajevskog umjetnika Berina Tuzlića, koji stoji iza popularnog multimedijalnog, elektro-futurističkog projekta dRUMELODY i KoltTeatra, kojom dominira izrazita energija i osebujnost frontmenice Negre Čičić, iznjedrila je vrlo zanimljivu pjesmu i video spot.
dRUMELODY je zapravo one-man bend koji je stvorio Berin Tuzlić, bubnjar, perkusionist, crtač i animator. Glavna karakteristika ovog nesvakidašnjeg projekta leži u činjenici da bubanj kao instrument prednjači, posebno na live nastupima gdje Tuzlić korespondira s glazbom na jedinstven i dojmljiv način.
dRUMELODY svojim nesvakidašnjim live nastupom privlači sve više pozornosti, a izvan regionalnih granica bilježi nastupe u Berlinu, Amsterdamu, Tallinnu, Dubaiju... Nesvakidašnji spoj stripa, animacije, filma i glazbe u jedan organizam koji nastavlja živjeti i razviti, u drugu dimenziju.
A što kada se spoje dvije snažne kreativne glazbene energije koje ne priznaju glazbene granice i pravila? KoltTeatar + dRUMELODY.
Frontmenka KoltTeatra Negra Čičić svojevremeno je zajedno sa svojim kolegama predstavljala Bosnu i Hercegovinu kao jedan od pratećih vokala na Euroviziji. Danas je Negra sa svojim bendom stvorila potpuno novi glazbeni univerzum i dala im apsolutnu slobodu u kreativnom razvoju, radeći isključivo na kvaliteti i žanrovskoj mješavini. Vrlo brzo su postali popularni u regiji kao jedan od omiljenih alternativnih bendova.

 

Berin Tuzlić, foto: Ravnododna


U razgovoru koji je vodila s kolegama s Grotto stranice, Negra je rekla: "Suradnja s Berinom nastala je vrlo spontano i potpuno eksperimentalno." Naime, javio mi se Berin i zamolio me da dođem u studio nešto odsvirati da vidimo hoće li nam se energije poklopiti. Potpuno je nevjerojatno kako se sve spontano dogodilo! Došla sam, snimila i tako je nastao cijeli album Kolt Theatre Banda od 9 pjesama. Fascinantno je da smo se svi okupili tako različiti, a opet tako slični, a sve zahvaljujući tome što uživamo u svirci i onome što radimo - kaže frontmenica Colt Theatrea Negra, dok Berin dodaje da su se on i Negra energetski odmah i vrlo brzo povezali shvatili da oboje vole stvarati i improvizirati, s čime su se složili i ostali članovi benda.
"Čim sam shvatio da je Colt Theatre progresivna i kvalitetna glazbena misao, svidio mi se bend, a posebno sva ta energija kojom zajedno zrače", dodao je Berin.
Prema Negrinim riječima, puno toga nastane u studiju, sasvim spontano... počnu svirati, snimati i iz svega toga mi prvo izvučemo ono najbolje i najzanimljivije. Vrlo poseban zvuk i identitet koji želimo stvoriti. To je upravo ono što Berin želi stvoriti.
"Ipak, najviše nas je privukla ta energija, ljubav prema glazbi i šarenilo žanrova. Uživamo eksperimentirati i isprobavati ono za što mnogi kažu da je nemoguće“, dodala je karizmatična Negra.
​Evo ga pred vama plod najnovije suradnje, pjesme i spota pod nazivom "organ", Novi spot sarajevskog benda KoltTeatar sa novog albuma Session koji 10.1.2014. izlazi kao digitalno izdanje a 24.1.2024. na CDu.

Autor je Eldar Muhić a autor pjesme je Berin Tuzlić.

Slušajte, gledajte i razmišljajte.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika