Merry little accidents, prvi single sa budućeg LP-ja grupe Dušman

 

Dušman nastaje kao prirodni produkt druženja dva prijatelja, Duška Subotića i Slađana Jovanovića iz Brčkog, BiH. 

Njihova prvobitna ideja se zasniva na folk / indie zvuku ispraćenim deskriptivnom lirikom, dvijema gitarama i usnom harmonikom. Početkom 2023. godine, počinje rad na LP-u, kao prvom izdanju. Nedugo nakon rada na prvom singlu, spomenutom duetu pridružuju se Borko Vujnović i Denis Muharemović, gdje Dušman već postaje bend i ekspresijom odlazi do tvrđeg, alternativnog zvuka.

 

Grupa Dušman, foto: Promo 

 

Za sobom već imaju nekolicinu svirki i jednu mini turneju gdje su svirali u tuzlanskom Narodnom pozorištu, zajedno sa prijateljima iz tuzlanskog benda S-alt, Doboju i Brčkom, gdje su otvorili brčanski Jazzwa ArtFestival.

Merry little accidents, kao prvi single sa LP-a nastaje pod dirigentskom palicom Mladena Ristića, sa nekolicom gostiju, regionalnih i stranih. Amina Halićević iz spomenutog tuzlanskog benda S-alt, Lily Sturt Bolshaw iz benda Sunflower Thieves, Leeds,Léa Alarcon-Sonnerat iz benda Clel, Francuska i Maja Buha, Sarajevo.

Tamara Maksimović zvuk je ispratila čarobnom animacijom koja nas oko vatre poziva ovim hladnim, prazničnim danima. Mix Mladen Ristić, master Goran Prodan. Nakon Merry little accidents, bend nastavlja rad na LP-u i albumu, nadajući se da već ovog ljeta nešto upakuju i puste ka svijetu. (Info: press)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika