Alo!Stari x Naja - Glavno, da midva sma skup

Tako dobra pjesma i vrhunski spot ali i poziv na razmišljanje

 

"Glavno, da midva sma skup" (Glavno je da smo zajedno) priča je o dvoje ljubavnika usred svijeta koji se raspada.
Dok njezini protagonisti promatraju kolaps svijeta i raspad društva oko sebe, ljubav je jedino što je, barem za njih, ostalo važno u cijelom kaosu. “Uvijek stajemo na jednu ili drugu stranu, ali zaboravljamo da je smisao suživota ravnoteža. Za nekoliko metara zemlje ili druge slične beznačajnosti, često smo spremni učiniti sve, umjesto da se fokusiramo na ljubav – prema sebi, prema drugima. Baš smo glupi”, kažu Alo!Stari o pjesmi.

Osnova djela nastala je prije dvije godine a konačnu formu je pjesma dobila kada su Mariborčani odlučili da će osnov biti kolaboracija. Tražili su pjevačicu vrlo specifične boje glasa i nakon nekoliko pokušaja našli su je u Naji.

Paralelno s pjesmom, Alo!Stari je predstavio i spot. Snimljen je u jednom kadru, a zajedno s ekipom Film Factoryja htjeli su stvoriti distopijski portret svijeta koji je, s obzirom na situaciju u mnogim dijelovima svijeta, zastrašujuće realističan.

 

Spot grupe AloStari! koji se izborio među finaliste konkursa MVA 22.23.

 

Spot za pjesmu "Glavno, da midva sma skup" je sniman na obali u Mariboru, a u njemu pratimo posljednje minute dvoje zaljubljenih zajedno. Usred dima, bodljikave žice, barikada i eksplozija pratimo par pomiren sa sudbinom koji, unatoč kaosu oko sebe, zajedno provode posljednje sretne trenutke. 

Grupu AloStari! čine: Matej Kosmačin, Tomaž Medvar, Jernej Metež, Matic Mlakar i Tine Matjašič.

Spot je režirao Miha Šubica, glavni protagonisti spota su Maja Berčič i Timotej Kresnik, direktor fotografije je Mitja Mlakar, a pjesma je snimljena u studiju Urgenac uz producenta (i gitaristu benda) Matica Mlakara.

Tako dobra pjesma i vrhunski spot, da potakne na razmišljanje i ostane kao upozorenje za ono što (može da) nam se događa.

Također, na konkursu Muzzik Video Awards, MVA 22.23., među finalistima u kategoriji za Najbolji rock video, našao se, sasvim zasluženo i spot Alo!Stari x @EMKEJ_WUDISBAN pod nazivom Nea guši, a vi za njih možete glasati ovdje!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika