In memoriam: Miloš Cajger Stojisavljević

Preminuo je čuveni beogradski basist poznat po brojnim suradnjama

 

Miloš Stojisavljević Cajger, jedan od najpoznatijih i najprepoznatiljivijih muzičara na ovdašnjoj rock sceni, preminuo je nakon duge borbe s teškom bolešću. Bio je cijenjeni bas gitarist s neizbrisivim doprinosom srpskom rokenrolu.

Osim u kultnoj grupi Generacija 5, Cajger je saradjivao je s mnogim bendovima i izvođačima na domaćoj sceni, kao što su Zana, Viktorija, Slađana Milošević... Nadimak Cajger odražavao je njegovu izuzetnu preciznost i brzinu u sviranju, zbog čega je bio omiljen među kolegama i voljen od strane publike.

Nakon vijesti o njegovoj smrti, mnogi prijatelji, kolege i obožavaoci iskazali su saučešće putem društvenih mreža. Cajger je ostavio neizbrisiv trag u srcima onih koji su bili dirnuti njegovom muzikom.

Miloš "Cajger" Stojisavljević ostaće upamćen kao virtuozni bas gitarista čije će nasleđe živeti večno. Njegova muzika i doprinos kulturi ostaju neizbrisivi deo srpske rock’nroll baštine.

Miloš će također ostati zapamćen i kao uspješan businessman, između ostalog i kao direktor regionalno prepoznatljivog branda Knjaz Miloš.

Evo ga Cajger (ili Zeiger, kako je potpisan ovde), u svom čuvenom izdanju, u spotu Slađane Milošević za pjesmu Amsterdam sa kultnog albuma Gorim od želje da ubijem noć iz 1979.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika