Četvrti spot sa dvostrukog albuma "Karamba!" zavrtjeti će se na kanalima MOBA i MUZZIK platforme MUZZIK FM

Zabranjeno pušenje - Čovjek starog kova - Karamba!

 

Nakon "Korona hit pozitivan", "Ekrema" i "Ispod radara", Zabranjeno pušenje predstavlja četvrti spot sa dvostrukog albuma "Karamba!", za pjesmu "Čovjek starog kova".

Pjesma autorskog dvojca Sexon - Lović nosi jasnu poruku o hrabrosti, buntovništvu i čovječnosti, a kadrovi ove priče oživljeni su na Neretvi, na lokaciji veličanstvene bitke za ranjenike iz Drugog svjetskog rata, koja je bila ilustracija za ovu pjesmu.

Spot je režirao Tomislav Fiket, koji je radio na brojnim spotovima Zabranjenog pušenja kao što su "Možeš imat' moje tijelo", "Mile Hašišar", "Pos'o, kuća, birtija", "Pupoljak", "Počasna salva", "Dobro dvorište", "Modni guru”, a u njemu se kao "čovjek starog kova", u glavnoj ulozi pojavljuje Dejan Orešković Klo, basist benda.

U spotu pored članova grupe sudjeluju i glumac Asim Ugljen, kao i dječaci Kenan Idrizović i Vito Sučić, a korišteni su i kadrovi legendarnog filma Veljka Bulajića "Bitka na Neretvi".

"Čovjek starog kova" priča je o ljubavi i naslijeđu, važnim porukama koje se prenose s koljena na koljeno, poštovanju prema idealima prethodnih generacija, ali i buntu koji ne smije biti ugašen. Dokle god imamo na umu da "pravi omladinac vazda piše antidržavne parole", ne treba se bojati za budućnost", poručuje povodom objavljivanja spota Sejo Sexon, frontmen benda.

Snimanje su pomogli JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi" Jablanica, Općina Jablanica, OKC UrbanArt, JP Filmski centar Sarajevo i Osnovna škola Ščitarjevo, a spot "Čovjek starog kova" promoviran je 6.3.2024. u Muzeju "Bitka za ranjenike na Neretvi" u Jablanici.

Scenario za spot "Čovjek starog kova" napisao je Sejo Sexon, a režiju potpisuje Tomislav Fiket.

Snimatelji: Jasmin Jatić, Almedin Mešić, Craig Mason.

OBAVJEŠTENJE: Svo oružje koje je korišteno za snimanje spota, su REKVIZITI ili DEAKTIVIRANO VATRENO ORUŽJE, koje je u regularnoj primjeni filmske industrije.

Zabranjeno pušenje su: Sejo Sexon - vokal, back vokali Toni Lović - električne i akustične gitare Branko Trajkov Trak - bubnjevi, udaraljke, back vokali Robert Boldižar - violina, cello, klavijature, back vokali Dejan Orešković Klo - bas gitara Angie Zebec - vokal, back vokal, udaraljke

Gost na albumu: Tomislav Goluban - usna harmonika

Produkcija: Toni Lović, Sejo Sexon

Aranžmani: Toni Lović, Sejo Sexon, Zabranjeno pušenje

Programiranje, sound engineering i mix: Toni Lović

Mastering: Toni Lović

Audio sniman u studiju Plavi Film - Zagreb 2020-2021.

Dizajn omota: Tomislav Fiket

Tehnička ekipa Zabranjenog pušenja: Mateo Patekar, Nikola Kaužljar Izvršni producent: Dario Vitez

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika