Slovački reperi obradili pesmu "Ljubav u inat" Beogradskog Sindikata

Na  MUZZIK FM kanalu WWM možete naći ovu i razne druge najzanimljivije numere iz cijelog svijeta

 

Kaidžas i Moloch Vlavo, dva istaknuta slovačka repera, s ponosom najavljuju svoj najnoviji glazbeni projekt - obradu pjesme "Ljubav u inat" Beogradskog sindikata.

Ova izvanredna produkcija nije samo običan glazbeni spot, već rezultat međunarodne suradnje i duboke složenosti koje su oblikovale njegovo stvaranje. Kaidžas je devedesetih pobjeđivao na svim "Freestyle battle" natjecanjima u srednjoj Europi, te prvi u Europi snimio album bez napisanih tekstova. U tom je razdoblju Denisovan aka Moloch Vlavo također bio jedan od najutjecajnijih MC-eva u Slovačkoj, također je glumac i vodi vlastitu brijačnicu kao i podcast na Youtubeu.

Spot za pjesmu "Ljubav u inat" realiziran je u Slovačkoj u suradnji s talentiranim profesionalcima iz različitih dijelova svijeta. Međunarodnu produkciju vodio je René Poluch, čije je slovačko podrijetlo i duboka povezanost sa srpskim narodom doprinijelo emotivnoj dubini ovog projekta. Glavni snimatelj i montažer Karel Seidl iz Češke i druga snimateljica Urša Prad iz Slovenije u proces stvaranja unijeli su svoj jedinstveni vizualni senzibilitet i stručnost, a redatelj je Nenad Crnić. Pjesma "Ljubav u inat" odabrana je namjerno jer se svojom esencijom savršeno uklapa u duh i ideje prisutne u slovačkom društvu u vrijeme nastanka ovog remek-djela.

Kaidžas i Moloch Vlavo kroz svoje stihove uspješno prenose poruku zajedništva, otpora i ljubavi u teškim vremenima, čime dodatno jačaju veze između slovačke i srpske kulture. Važno je istaknuti da su oba slovačka repera koji su sudjelovali u obradi pjesme, Kaidžas i Denisovan zvani Moloch Vlavo, kao i članovi Beogradskog sindikata, prošli različite faze razvoja hip hop kulture.

Njihova umjetnička evolucija ogleda se u tekstovima koji su sve više prožeti slavenstvom i domoljubljem, što je rijetkost među slovačkim reperima. Ova sloboda izražavanja postala je ključno pitanje u trenutnoj europskoj klimi u kojoj se sloboda često dovodi u pitanje.

Osim umjetničkih, ova suradnja nosi i dublje osobne veze. Rene Poluch, zajedno s članovima Sindikata, dijeli osjećaj povijesne povezanosti slavenskih naroda, čemu je pridonijela njegova aktivna uloga tijekom bombardiranja Srbije. Njegovo iskustvo u donošenju humanitarne pomoći na Kosovo i njegovo prijateljstvo s članicama Unije prethodilo je ovom projektu. “Pjesma Ljubav u inat izašla je u vrijeme kada su se u slovačkim gradovima održavali građanski prosvjedi – marš za mir.

Budući da se poruka pjesme uklapa u ideju tih prosvjeda, slovački reperi koji su obradili pjesmu također su održali govor tijekom prosvjeda.Slovačka verzija teksta govori o lijepim trenucima zajedništva među slavenskim narodima. - rekao je producent René Poluch.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika