Slashov novi blues album najavljuje fenomenalna obrada "Killing Floor" a mi imamo pravo mjesto za takvu muziku - MUZZIK FM i kanale ROCK&ROLL i BLUES

Slash - Killing Floor

 

Ovih dana, čuveni Slash je izbacio obradu pjesme 'Killing Floor' Howlin' Wolfa iz 1964., koja uključuje Briana Johnsona iz AC/DC-a kao vokal i Stevena Tylera iz Aerosmitha na usnoj harmonici.

Ova naslovnica je prvi singl sa Slashovog blues cover albuma Orgy of the Damned, na kojem će nastupiti čitava plejada drugih izvođača kao što su Iggy Pop, Chris Stapleton, Billy Gibbons i drugi. Album će imati 11 blues obrada koje će 'prodrmati i revitalizirati blues klasike ogoljenim, instinktivnim pristupom', kao i jedan Slashov original.

Što se tiče obrade 'Killing Floor',  vokal Braina Johnsona zvuči točno s rasponom u kojem pjeva stvarno pristaje njegovom glasu, Slash zvuči sjajno kao i uvijek, a Steven Tyler ubio je solo na usnoj harmonici.

Govoreći o obradi, Slash kaže: “‘Killing Floor’ je jedna od mojih omiljenih pjesama Howlin’ Wolfa, ali i jedan od kultnih blues rifova koji su me napalili kao mladog gitarista. Oduvijek sam to želio obraditi na neki način i ova je ploča bila savršeno vozilo. Ali svirati to s ovim bendom, i s Brianom Johnsonom kako pjeva, bilo je to postignuće koje tada nikad ne bih mogao zamisliti. A kamoli Steven Tyler koji svira harfu”, prenosi Planet Radio.

Brian Johnson dodaje: "Kad me Slash zamolio da pjevam na 'Killing Floor', odmah sam pristao. To je bila jedna od prvih pjesama koje sam naučio u svom prvom bendu, a kad mi je pustio prateću pjesmu, Stevenova harmonika je tako prokleto vruća. Mislim da smo dobro odradili ovu sjajnu staru pjesmu. Rock on.”

Orgy of the Damned trebao bi biti objavljen 17. svibnja, a slavit će “i dobro poznate i uglavnom neotkrivene pjesme, a to su:


The Pusher feat. Chris Robinson

Crossroads feat. Gary Clark Jr.

Hoochie Coochie Man feat. Billy F Gibbons

Oh Well feat. Chris Stapleton

Key To The Highway feat. Dorothy

Awful Dream feat. Iggy Pop

Born Under A Bad Sign feat. Paul Rodgers

Papa Was A Rolling Stone feat. Demi Lovato

Killing Floor feat. Brian Johnson

Living For The City feat. Tash Neal

Stormy Monday feat. Beth Hart

Metal Chestnut

(izvor: The Rock)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika