Na Rock&Roll kanalima MUZZIK FM radija i TV, možete čuti i najnoviji singl švicarsko-srpske grupe Evolucija

Evolucija - Storm

 

Album "The World is Full of Wrath" s 10 novih pjesama simfo-metal benda Evolucija objavljen je 5. travnja za njemačku etiketu 7hard.

Novi studijski album miksan je i masteriran u poznatom švedskom "Fascination Street Studios" pod patronatom Jensa Bogrena i Linusa Corneliussona.

Na albumu su surađivali s nekim od najvećih imena srpske i regionalne rock scene. Producent novog albuma je Marko Vučković (Alister). Novim albumom bend ide korak dalje ne samo glazbeno, već i tematski. Dok su ranije dominirale ljubavne teme, na najnovijem albumu kao da dominiraju one angažirane. Na to su ukazala i prva dva prilično izravna singla “The Earth is Full of Rats” i “Soul for Sale”. No, bend nije zanemario ni ljubavnu tematiku te je u veljači objavio spot za pjesmu "Oluja". Ova pjesma nije bila previše promovirana u domaćim medijima, već je bend pustio publiku da je sama otkrije.

Bend ovih dana promovira novi, posljednji spot-singl prije izlaska novog albuma. Riječ je o spotu za baladu “Sram te bilo” koji je nastao u suradnji sa Žanil Tataj Jacques. Ovo nije prva suradnja benda s ovom pjevačem. Pažljiviji slušatelji mogli su ga primijetiti i kao gosta u prvom singlu "Zemlja je puna štakora". Poseban štih pjesmi dale su Anastasija Konstantinović na klaviru i Ana Janković na violončelu.

Balada "Sram te bilo" sa sobom nosi i komercijalni potencijal koji bi bendu mogao omogućiti proboj na televiziju.

Više o spotu i samoj pjesmi rekao nam Dragiša, frontmen benda: - Spot za pjesmu "Sram te bilo" sniman je u Vili Teokarević u Paraćinu, koju je projektirao poznati arhitekt Aleksandar Đorđević. Jedan dio je snimljen u očuvanoj vili, a jedan u ruševnoj. Snimajući spot u tim sredinama željeli smo pokazati u kakvom društvu živimo i koliko nemarno se odnosimo prema kulturnoj baštini naših gradova.

O snimanju i druženju s Jacquesom kaže: - Uživali smo snimajući, jer gdje ima glazbenika uvijek je veselo. Suradnja sa Jacquesom je bila izvrsna. Osim što je profesionalac u glazbenom smislu, Jacques je i izuzetno dobar čovjek. Bio je s nama tri dana i to prijateljstvo ostaje zauvijek. Nismo se poznavali prije ove suradnje. Kad smo razmišljali o duetu, cijeli bend je bio za njega, jer on je sigurno najbolji vokal na našim prostorima za ovu vrstu glazbe. Jacqueov i Ilanin glas savršeno su se slagali. Upitan za dojmove publike i kako je pjesma primljena, Dragiša nam je rekao: - Kao što smo i očekivali, balada je dobro prihvaćena od strane slušatelja i novinara. Na Amazon Chartu smo pri vrhu u četiri kategorije, novinari nam kažu da već dugo nisu čuli dobru metal baladu. Skladatelji smo Ilana i ja, tekst je napisao Ljubomir Sedlar, aranžeri Lj i A. Sedlar, producent Marko Vučković, solo je svirao Darko Konstantinović, klavir je svirao Aleksandar Sedlar, čelo je odsvirao Nemanja Marković, on je sada na nekom boljem mjestu. Na snimanju smo imali i dvije lijepe gošće, Anastasiju Konstantinović za klavirom i Anu Janković, violončelisticu.

Podsjetimo, Evolution je srpsko-švicarski bend koji je objavio dva studijska albuma u Srbiji i inozemstvu. Njihov drugi album "Hunt" u Njemačkoj je proglašen najboljim metal albumom 2019. Iza sebe imaju brojne koncerte u Srbiji, ali i inozemstvu, te uspješnu turneju po Rusiji, Bjelorusiji, Ukrajini i Švicarskoj, gdje su pozornicu dijelili s nekim od najvećih imena svjetske Heavy Metal scene poput Doro Pesch, Paradise. Lost, Children of Bodom, Tyr, Pestilence, Destruction i drugi. (info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika