The Piper's Call Davida Gilmoura naći će se na Muzzik FM kanalu MUZZIK na radost publike

Čovek koga jedan naš prijatelj zove "direktor Univerzuma" upravo je objavio prvi singl s budućeg albuma koji će se zvati "Luck and Strange"

 

Pred vama je prvi singl Davida Gilmoura pod nazivom The Piper's Call s albuma "Luck and Strange" koji će biti objavljen 6. rujna 2024.

'Luck and Strange' sniman je tijekom pet mjeseci u Brightonu i Londonu i prvi je Gilmourov album s novim materijalom u devet godina.

Ploču su producirali David i Charlie Andrew, najpoznatiji po radu s ALT-J i Marikom Hackman. O ovom novom radnom odnosu, David kaže: "Pozvali smo Charlieja u kuću, pa je došao i poslušao neke demo snimke, i rekao stvari poput: "Pa, zašto tamo mora biti gitarski solo?" i „Nestaju li svi? Ne mogu li neki od njih jednostavno završiti?”. Ima čudesan nedostatak znanja ili poštovanja prema ovoj mojoj prošlosti. Vrlo je izravan i ni na koji način ne izaziva strahopoštovanje, i to mi se sviđa. To je baš dobro za mene jer posljednja stvar koju želiš je da ti se ljudi samo povinuju.”

Većinu stihova albuma skladala je Polly Samson, Gilmourova koautorica i suradnica u posljednjih trideset godina. Samson kaže o lirskim temama obuhvaćenim u ‘Luck and Strange’: “Pisano je sa stajališta starijeg; smrtnost je konstanta.”

Gilmour objašnjava: "Proveli smo dosta vremena tijekom i nakon zatvaranja za vrijeme korone razgovarajući i razmišljajući o takvim stvarima." Polly je također otkrila da je iskustvo rada s Charliejem Andrewom oslobađajuće: “On želi znati o čemu se radi u pjesmama, želi da svi koji ih sviraju imaju ideje koje se nalaze u stihovima koji informiraju njihovo sviranje. Iz tog razloga sam ga posebno zavolila.”

 

David Gilmour's album Luck and Strange cover art, Anton Corbijn

 

Album sadrži osam novih pjesama zajedno s prekrasnom preradom pjesme 'Between Two Points' braće Montgolfier te ima umjetnička djela i fotografije renomiranog umjetnika Antona Corbijna.

Glazbenici koji su pridonijeli albumu su Guy Pratt & Tom Herbert na basu, Adam Betts, Steve Gadd i Steve DiStanislao na bubnjevima, Rob Gentry & Roger Eno na klavijaturama uz gudačke i zborske aranžmane Willa Gardnera.

Naslovna pjesma također uključuje pokojnog klavijaturista Pink Floyda, Richarda Wrighta, snimljenu 2007. na jam sessionu u staji u Davidovoj kući.

Neki su prilozi proizašli iz streamova uživo koje su Gilmour i obitelj izvodili pred globalnom publikom tijekom karantina 2020. i 2021.; Romany Gilmour pjeva, svira harfu i pojavljuje se kao glavni vokal na 'Between Two Points'. Gabriel Gilmour također pjeva prateće vokale.

Naslovna slika albuma, koju je fotografirao i dizajnirao Anton Corbijn, inspirirana je stihom koji je napisao Charlie Gilmour za posljednju pjesmu albuma 'Scattered'. O radu sa svojom obitelji na 'Luck and Strange', David kaže: "Polly i ja pišemo zajedno više od trideset godina i prijenosi uživo Von Trappeda pokazali su sjajnu mješavinu Romanyjeva glasa i sviranja harfe i to nas je dovelo do poriva da odbacim nešto od prošlosti za koju sam se osjećao vezan i da mogu odbaciti ta pravila i raditi što god mi se prohtije, a to je bila takva radost.”

Uživajte u novom uradku jednog od najvećih glazbenika ikad.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika