Stereo Bananin Vikend stiže na Muzzik FM kanale

Koncertna serija nastupa Stereo Banane

počinje 6. lipnja na otvaranju sezone beogradske

Zappa Barke i 7. lipnja u novosadskom Gerila Baru

 

Stereo Banana, izvanredni niški dvojac, miljenici regiona, posle fenomenalnog  albuma Niške strasti, počastili su nas novim singlom i spotom pod nazivom Vikend.

U novom spotu Naopak (Marko Anđelković) i Nemus (Nemanja Nedeljković) nas, u svom realnom i digitalnom obličju, vode kroz poznate niške krajolike, onako kako sad izgledaju, ali i onako kako zamišljaju da će izgledati kroz sto godina.

Zoran Marković Zonjo, poznat po spotovima koji su proslavili crnogorski hip hop dvojac Who See i član grupe The Books of Knjige, osmislio je i režirao spot za novu pesmu "Vikend".

"Uspjeh spota je zavisio od dobro izvježbanog cimanja ramenom. Prvo bez odijela, samo u čistim bijelim gaćicama kako ne bi imali nikakav otpor tkanine u gornjim ekstremitetima, a potom i u kostimu ali na 1500 metara nadmorske visine Durmitora. Kad su savladali pokrete pri niskom vazdušnom pritisku koji donosi loše vrijeme na planini, znao sam da ih mogu vratiti u Niš i da su potpuno spremni za snimanje, ali rendgenom" rekao je Zonjo.

Singl "Vikend" predstavlja novu muzičku direkciju Stereo Banane koja je blago nagoveštena na njihovom poslednjem albumu "Niške strasti", izašlom krajem 2022. godine za mladu diskografsku kuću Midget Unit Records.

 

Stereo Banana, foto: YT printscreen

 

„Ovu saradnju sa Zonjom smo planirali godinama. Drago nam je da smo još udružili snage sa firmom Ingsoftware iz Niša i svi zajedno doprineli ovome. Nije bilo lako pomiriti svačije želje i naći balans u svemu, ali čini nam se da smo u tome uspeli. Ovo je u biti ljubavna pesma posvećena našem rodnom gradu, mada bismo voleli da istaknemo, da je na kraju i opšte rodoljubiva i da u samo središte stavlja ono što pojam zavičaj predstavlja za svakog od nas ponaosob. Hvala svima koji su učestvovali, bilo je uživanje. Radujemo se novom letu i želimo i vama i nama klasično šijenje sambice" kaže frontmen Marko Anđelković.

Definitivno treba pomenuti cijelu ekipu koja je učestvovala u ovom pothvatu:
Muzika, aranžman, mix: Nemus (Nemanja Nedeljković), Tekst, vokal: Naopak (Marko Anđelković), Prateći vokali: Marija Đorđević, Master: Vladan Cvetković, Režija, scenario, produkcija: Zoran Marković Zonjo, Direktor fotografije: Miodrag Marković, Montaža: Đuro Mihaljević, AI animacije: Guilherme Felipe, Kostimi: Sanja Schneider Šminka: Dunja Ćirić.

Pjesma i video za pesmu "Vikend" nalaze se na svim dostupnim digitalnim platformama, a koncertna serija nastupa Stereo Banane počinje 6. lipnja na otvaranju sezone beogradske Zappa Barke i 7. lipnja u novosadskom Gerila Baru, a nastaviće se tokom ljeta na teritoriji cijelog regiona.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika