Odlični beogradski Sitzpinker preliva se i stiže na talase Muzzik FM-a

 

Beogradska grupa Sitzpinker nastavlja da se razvija i raste i predstavlja “Iscurim”, možda njihov i najkompleksniji singl do sada.

Pjesma dolazi u paketu sa vizualnim doživljajem u formi spota čiji su tvorci Relja Arsić i Dan Grabnar, a dubinu ovoj hipnotišućoj viziji autora dao je Danilo Nikodinovski iz benda Consecration, koji u videu ima zapaženu ulogu.

Sitzpinker je upao u vortex, nema drugog objašnjenja. Treća nova pesma koju objavljuju od prosinca do danas je nešto što je dijametralno suprotno od prethodnog tempa rada, kada smo dobijali jednu pjesmu u dve godine. U prosincu je izašla “Ispred očiju“, pa u veljači “Tren sigurnosti” na Hali Gali #2 kompilaciji i sada “Iscurim“.

Koncerata je bilo, publike ima više nego ikada ranije, samo nedostaje taj album da zaokruži ovu prvu fazu benda. “Iscurim” je započet kao demo snimljen tokom kućnog druženja. Nakon tri godine usavršavanja, pjesma je završena u suradnji sa briljantnim producentom Andrejem Mladenovićem.

"Iscurim oslikava vantjelesni momenat, promatranje stvari odozgo i gledanje šire slike, što nas poziva na uvažavanje univerzuma iz različitih perspektiva", poručuju Sitzpinkeri.

"Najveći izazov je bio stvoriti priču koja drži pažnju, a da nije komplikovana i ne oslanja se na više puta viđene scene igranja i žurki. Htjeli smo da spot vizualizuje pjesmu – a ne da je pobedi, ali i da funkcionira kao celina i bez nje. Mnogo je vrednih i talentiranih ljudi učestvovalo u produkciji spota, koji kao čist proizvod ljubavi bez njih ne bi uspio, kaže redatelj Dan Grabnar.

“Iscurim” je dostupan za striming na svim digitalnim platformama.

U spotu Sitzpinker su Pavle Trifunović, Dunja Mijačić, Danilo Ilić i Matija Ilić. (info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika