Lijepim Osmehom E-play donosi novu estetiku i izričaj

E-play su uvijek rado viđeni gosti na Muzzik FM kanalima

 

Jučer je na Dorćol Platzu u Beogradu održana promocija spota za pjesmu "Osmeh" grupe E-play.

Uz nazočnost velikog broja kolega, prijatelja i novinara, bend je predstavio svoj novi glazbeni i vizualni izričaj te najavio šesti studijski album.

Pjesma je snimljena u studiju Road u Novom Sadu, a producent je Dejan Lalić. Ovaj spot, koji potpisuje Vuk Protić, sedmi je zajednički projekt grupe E-play i ovog talentiranog redatelja. Spot je sniman na nekoliko neobičnih lokacija, među kojima su terasa kluba Sinnermen, monumentalni spomenik na Kosmaju i spomen kompleks na Kadinjači.

U "Osmehu" E-play nas vodi kroz ljubavnu priču koja je vizualno nadopunjena simbolima socijalizma kasnih četrdesetih i ranih pedesetih godina prošlog stoljeća. Inspiracija za estetiku spota došla je iz vremena socijalističke Jugoslavije, koje je evocirano kroz crvene košulje, crne kravate i druge karakteristične elemente tog razdoblja.

Maja Cvetković, frontmenica benda, ističe: „Htjeli smo povući paralelu između vizualne kulture socijalizma i danas. Nadam se da smo u tome uspjeli. Neki od simbola tog vremena predstavljeni su u ovom vizualnom djelu Vuka Protića, koje prati jednu od ljubavnih tema naše nove pjesme. Sve je moralo biti u crvenoj boji socijalističke Jugoslavije, pa smo bili inspirirani nekadašnjim ruhom Kraftwerka. Drago mi je da smo konačno dobili svjetlije boje u našoj uniformi. Mislim da smo ovom pjesmom otišli korak dalje u svom glazbenom izričaju”.

“Osmijeh” će se naći na šestom albumu grupe E-play. Ovaj singl predstavlja ne samo glazbeni, već i estetski iskorak za bend, te vas pozivamo da pogledate spot.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika