ZARADSUTRA (Marčelo i Sinovatz) izbacili album „Tako je govorio ZARADSUTRA”

 

Sinovatz i Marcello, dva hip-hop veterana, udružili su snage prije nekoliko godina kako bi radili na albumu pod tandemskim nazivom ZARADSUTRA. Rezultat je konačno tu: “Tako je govorio ZARADSUTRA” u izdanju Bakalin Rekordingza ima sedam pjesama, dok će osma, posljednja, biti pred publikom tijekom lipnja.

 

 

Miloš Stefanović Sinovatz o ovom materijalu kaže: "Prvo što mi pada na pamet su ove reči s Gruovog prvog albuma: ’...i kako neko može da kaže piši nešto lepo, pa to stvorenje mora da bude potpuno slepo.’ Nije lako slikati kad na paleti imate samo crnu i nešto bele da tu i tamo rastačkate, ali kao što se reklo u našem prvom singlu – tako vidim. Ako izuzmemo klasične reperske momente (kojih je vrlo malo), ovaj album je otprilike ono što bih pričao na psihoterapiji.”

 

 

Dvojac emsijeva vodi publiku na nostalgično putovanje kroz vrijeme: do zvuka s kojim su počinjali, uz koji su odrasli, a koji se danas sve rjeđe čuje. Od klasičnog hip-hopa do dnb-a, dinamični dvojac analizira svijet oko sebe, glazbenu industriju, svoju posvećenost poeziji i brigu za nove klince, okruženi sa svih strana nasiljem i kičem.

 

 

"Može biti da je ovo zvučna slika za užu publiku – ali pomislio sam: zašto da ne. Sirovo žilavo meso, diktat misli neopterećen time ima li ko da čuje – što bi rekao čuveni slogan Peščanika: ako vam je dobro, onda ništa”, kaže Marko Šelić Marcelo.

„I inače radim beskompromisno, ali muzičke i tekstualne ambicije na albumima benda i mene ponekad iz kompleksnog zađu na teren komplikovanog; ovde smo svesno ciljali drugačije, relacija um-drum kod ZARADSUTRE je prilično direktna, nefilterisana magistrala."

 

 

No, unatoč tjeskobnoj stvarnosti, posljednja će pjesma ipak unijeti nešto lakoće: naslov joj je “Kez”.

Kao zaključak albuma, Stefanović je predstavlja ovako: „Drugarski smo svu tu teskobu podelili na pola, donekle pretočili to i u humor (doduše, crn). Nakon svega nama ostaje to drugarstvo, vama album. U junu vas očekuje još jedna pesma koja će, nadam se, bar donekle ublažiti gorčinu... zarad sutra.“

 

 

Sve pjesme imaju svoj spot s tekstom na YouTubeu, a "Vidim" je dobio i spot, ovjenčan nagradom udruge "Neki Rok" za pjesmu godine (2021.).

Od 1. lipnja ZARADSUTRA je dostupna na svim platformama i servisima.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika