Lorde peva na starosedelačkom!

Lorde je iznenadila svoje obožavatelje novim EP izdanjem pod nazivom Te Amo Marama

Reč je o pet pesama sa njenog poslednjeg studijskog albuma „Solar Power“ snimljenim na maorskom, jeziku kojim se služe starosedeoci njenog rodnog Novog Zelanda.

Na određeni način predstavljam Novi Zeland na globalnom nivou i bilo mi je bitno da snimim album o svom rodnom mestu. Želela sam da pokažem šta nas ovde čini takvima kakvi jesmo. To je divan jezik, pevanje na njemu mi je veoma prijalo. Čak i ako ga ne razumete, mislim da ćete uživati u njegovoj elegantnoj melodičnosti. “, kaže Lorde o svom novom izdanju.

Podsetimo se, nakon vrlo uspešnih izdanja „Pure Heroin“ i „Melodrama“ kojiima je osvojila srca publike širom sveta, Lorde je u avgustu ove godine predstavila svoj treći studijski album „Solar Power“ koji je doneo potpuno drugačiji zvuk i oduševio kako slušaoce, tako i kritiku. Neke od numera koje su se istakle su „Solar Power“,  „Stoned at the Nail Salon“ i „The Path“, koje su i obrađene na ovom EP izdanju.

Muzičarka će održati svetsku turneju 2022. godinu, a u sklopu nje će posetiti i naš region. Nastup je zakazan za jun sledeće godine u Šibeniku gde ćemo imati prilike da, zajedno sa Lorde, pevamo nove numere.

 

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika