Dodela 3. nagrade zadužbine Milan Mladenović

 U utorak, 21. septembra 2021. godine održana je treća po redu dodela nagrada za mlade i talentovane bendove iz čitavog regiona u organizaciji zadužbine Milan Mladenović. 

Autor: Vuk Marković

Sam događaj se odvijao ispod Silosa, na lokaciji Silosi Beograd na Dunavskom keju, a atmosfera je bila fenomenalna. Pored učesnika i žirija, koji su činili Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija) i Zoran Stojačić (Hrvatska), na događaju su bili pristni i frontmeni najvećih rokenrol bendova sa ovih prostora.

Osim njih, dodeli nagrade su prisustvovali i dugogodišnji Milanovi prijatelji: Zoran Kostić Cane i Srđan Gojković Gile kao i mnogi drugi  ljudi iz javnog života Srbije i celog regiona.

Sam program dodele nagrade vodila je glumica Milena Radulović, a program je sadržao pregršt zanimljivih aktivnosti, kao što su nastup LP Dua koji je u divnim anarnžmanima izveo pesme „Zid“ i „Tonemo“ i naizmeničnog najavljivanja finalista i razgovora sa žirijem.

Za nagradu se ove godine prijavilo čak 197 bendova, a samo njih 14 je stiglo do finalog dela. Kao najveće iznenađenje večeri slobodno možemo navesti Firčijev poklon doboša (koji specijalno izrađuje Firchie Drums) bubnjarki benda Vizelj Jelisaveti Todorov.

Nakon ovog divnog iznenađenja usledilo je proglašenje pobednika za 2021. godinu. Ime pobednika pročitao je pevač i gitarista prošlogodišnjeg pobednika grupe Dram, Stefan Aćimović, a pobedu je ove godine odnela pesma „Tu“ benda Ana & The Changes.

Zanimljivo je da je Ana Ćurčin sa svojim bendom do sada stvarala isključivo na engleskom jeziku, a da je pesma „Tu“ prva njena numera otpevana na maternjem jeziku. Za sam kraj događaja okupljeni su mogli da uživaju u kraćem koncertu grupe Dram, u čast prošlogodišnje pobede na ovom takmičenju. Čestitamo Ani Ćurčin i njenom bendu što su postali novi laureati Nagrade Milan Mladenović!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika