Otvoren konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2021

Zadužbina Milana Mladenovića raspisuje konkursza  Nagradu Milan Mladenović 2021. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od 1. do 30. juna 2021.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra - na dan Milanovog rođenja.

 

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:- Jedan autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.

Pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.07.2020. i 30.06.2021. godine.

Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine - milanmladenovic.com

 

Konkurs se zaključuje 30. juna 2021. u ponoć. O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska). Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 2.000 evra.

Autor vijesti Aleksandra Radulović

Korisnici
Logovanje korisnika