Nagrada GODUM za rock grupu 2020. Električnom Orgazmu

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije dodelilo nagradu

Beogradska rock grupa  Električni orgazam, jedna od najdugovečnijih na našoj muzičkoj  sceni, dobitnik je nagrade GODUM  za najbolju rock grupu 2020. godine.

Ovu nagradu četvrti put zaredom dodeljuje Udruženje muzičara jazza, zabavne i rock muzike Srbije.

Na velikoj sceni Ustanove kulture “Vuk Karadžić” održana je svečana ceremonija dodele ovogodišnjih nagrada, priznanja i povelja.

Ekipi Električnog orgazma nagradu je uručio Miroslav Cvetković, basista benda Bajaga i Instruktori i jedna od legendi ove vrste muzike kod nas i u regionu.

Srđan Gojković Gile, frontmen Električnog orgazma  rekao  je da ova nagrada ima posebnu težinu kada se dobije od kolega:

„Posebno mi je drago što mi je nagradu uručio upravo Miša Cvetković, a evo i zašto: pre Električnog orgazma  bio sam u bendu Hipnotisano pile i u tom periodu me je Cvele učio da sviram bubnjeve. I evo sada, 40 godina i kusur kasnije, on mi je dodelio ovu značajnu nagradu - izjavio je Gile”.

Muziku ove grupe, iz kog god njihovog perioda da je, možemo iznova da slušamo i ona definitivno ne zastareva: evo pesme „Gde smo sad?” Iz 2018. godine snimljene za MASCOM Records. Muziku su radili Gile, Banana i Ljuba, tekst je Giletov, producent je bio Toni Jurij a autor spota Vladimir Jakšić.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika