Helem Nejse – Ajfer Sanjo 4 - može opet

Dragulj hip-hop/rap/electro/reggae sarajevske scene

 

Kad čovek, krstareći  talasima You Tubea  naleti na pesmu „Ajfer Sanjo  4” Helem Nejsea, ne može da ne zastane i odsluša tekst opet i opet.

Iako je pesma nastala u martu ove godine i kao takva ne potpada pod rubriku „vesti” ni na koji način, mi smo odlučili da vam je predstavimo, sa zakašnjenjem ali čućete, s dobrim razlogom.

Grupa „Helem nejse“  oformljena je 2014. godine u Sarajevu a  članovi su: Admir Čulak (Čika Gagara), Amer Čanković (Stihomir Klepić) i Tihomir Radić (Toshi Domaćin).

Njihova muzika je kombinacija hip-hopa, rapa, electro  i reggaea  a tekstovi pesama kroz satiru tretiraju političko-socijalnu problematiku svakodnevnice.

Iza sebe imaju snimljena 3 studijska albuma: „Go u gostima”, „Pola čovjek, pola jedan” i „Gluten Tag”. Albume su izdale diskografske kuće Sarajevo Disk i Croatia Records a snimani  su u Helem nejse studiju, dok su produkciju odradili muzičari i kantautori sa kojima su u toku svog dugogodišnjeg rada uspješno sarađivali, a neki od njih su bili: Marko Louis, Edo Maajka, Brano Jakubović iz Dubioza Kolektiva, Mak Kulenović i mnogi drugi.

Pored muzičkog opusa, iza muzike grupe Helem nejse takođe  su i radijske emisije, aktivizam, pisanje. Nakon pet godina provedenih na talasima Radija Otvorena Mreža, Helem nejse su se preselili u vlastiti studio u kome realizuju radio emisiju u potpuno novom konceptu i video formatu. Jedan od najpopularnijih segmenata emisije je crtana serija "Bruca Braca Bruda Brada" koja na jedinstven i humorističan način tematizuje sve interesantne društvene pojave i fenomene iz perspektive četiri "mahalska underdoga", a mesto radnje je naselje u Sarajevu Švrakino selo.

Za ovu grupu je takođe važno reći da su dobitnici AMVA 2020 nagrade u oblasti montaže, specijalnih efekata I postprodukcije za spot „Glas”.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika