Buč Kesidi ima novu stvar!

Pobednici AMVA 2020 u kategoriji za najbolji video opet imaju dobru stvar i spot

Vest pisale: Teodora Đoković i Maja Jovanović

 

Buč Kesidi, koji čine Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), „levoruki disko pop-rock electro boy bend duo“ kako sami sebe nazivaju, upravo su objavili još jedan singl.

Ovaj izuzetni pančevački dvojac, predstavlja singl i prateći video spot za pesmu “Curimo po asfaltu” kojom najavljuju treći album. Režiju spota potpisuje Vedrana Vukojević a direktor fotografije je mladi i talentovani Luka Trajković. Pesma snimljena u studiju Krokodil 2022. a producent je bio Milan Bjelica.

 

Buč Kesidi, Foto: YT printscreen

 

“Ovo je prvi singl kojim najavljujemo novi album. Uzbudljivo nam je jer mislimo da pesma, kao i album koji najavljuje, zvuči malo drugačije. I proces pisanja i snimanja pesme je bio kompleksniji i intimniji nego do sada tako da je u pitanju nešto novo za nas”, poručuje Buč Kesidi.

Novi i treći po redu studijski album benda biće objavljen na proleće naredne godine, a pratiće ga nekoliko velikih koncerata.

Buč Kesidi je jedno od značajnijih muzičkih imena u poslednjih nekoliko godina. Novi album dolazi nakon velikog uspeha albuma “Euforija” i istoimene turneje sa kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli ogroman hajp u regiji i rasprodali rekordnih pet koncerata u Zagrebu. Album je uvršten na lestvice najboljih izdanja te godine, doneo im je nominaciju za nagradu IMPALA za najbolji nezavisni evropski album, a bend je snimio i prvi koncertni film “Buč Kesidi: Euforija uživo”. (izvor: promo)

Inače, ovaj dvojac je na našem konkursu AMVA 2020 je sa svojim videom za pesmu „Tiho“ pobedio u najvažnijoj kategoriji, onoj  za NAJBOLJI VIDEO.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika