Buč Kesidi - “Uživo sa stadiona Tašmajdan"

Najveći solo koncert benda sada i na albumu!

 

 

Za uvod u leto i koncertnu sezonu Buč Kesidi objavljuju novi album “Uživo sa stadiona Tašmajdan" snimljen na njihovom najvećem samostalnom koncertu na beogradskom stadionu Tašmajdan pred 10.000 fanova. Novi live album i koncertni film dostupan je od petka, 24. maja, na svim streaming servisima, a dan ranije od 20:00 na YouTube kanalu benda je objavljen premijerni uvid u album uz live izvođenje pesme “Curimo po asfaltu”.

Serija koncerata koja je počela trijumfalnim nastupima u rasprodatom novosadskom Spensu i na zagrebačkom stadionu Šalata, kulminirala je najvećim solo koncertom koji je održan 16. septembra 2023. na beogradskom stadionu Tašmajdan. Kao prvi regionalni bend novije rock generacije kojem je pošlo za rukom da rasproda najveći stadion u centru Beograda, Buč Kesidi su koncertom na Tašmajdanu obeležili vrhunac regionalne turneje „Skupi snagu“. Sada će to zauvek ostati zabeleženo za muzičku istoriju kroz live album koji je uklopio sve hitove sa prvog i drugog albuma, kao i poslednja tri singla koja će se naći na novom studijskom albumu.

 

Buč Kesidi, foto: Bandcamp grupe

 

Levoruki rock dvojac iz Pančeva publiku je na koncertu uveo u euforiju kojoj se ona prepustila od samog početka. Tokom dva sata Luka i Zoran su izveli 20 pesama, a svaka je donosila posebno uzbuđenje i gromoglasnu reakciju publike. Nakon introa krenuli su jako s „Euforijom“, nakon koje su usledili hitovi „Laž“, „Kafe aparat“, „Trebaš mi“, „Draga“, „Čekam te“ i obožavana „Subota“. „Skupi snagu“ je donela specijalnu energiju, a vrisak nekoliko hiljada devojaka pratio je najavu svake nove pesme – “Stani!!! Stani!!!”, „Pola pet“, „Kasno je“, “TIHO”, “Uragan”, „Curimo po asfaltu“, „Nema ljubavi u klubu“, „Nedelja ujutru“, kao i jedan od najvećih hitova „Idemo do hodnika“, tokom kojeg je publika nadjačala razglas, zatim “Nebitna”, dok je s velikim hitom „Đuskanje ne pomaže“ završio dvosatni ples na Tašu.

Koncert na rasprodatom Tašmajdanu pokazao je da dvojac Buč Kesidi, Luka Racić i Zoran Zarubica, imaju zrelost svetskih superstarova iako za sebe kažu da su tek počeli. Najveći solo koncert dosadašnje karijere Buč Kesidija izdat je u suradnji s PGP RTS, dok produkciju potpisuje Milan Bjelica. Za omot je korišćena fotografija Vedrana Metelka, a dizajn potpisuje Ana Žunić.

Album “Uživo sa stadiona Tašmajdan" uvodi Buč Kesidi u novu seriju letnjih nastupa po regiji, a već ovog vikenda bend se penje na glavnu pozornicu Sea Star Festivala u Umagu gde će kao headlineri nastupiti 24. maha, dok u Skoplje stižu 5. jula na Stadion Na Arm. To će biti prilika da se čuje najbolje od benda, kao i neke nove pesme koje je bend je proteklih meseci stvarao u svom studiju.

Novi live album i koncertni film dostupan je od danas, 24. maja, na svim streaming servisima, a dan ranije od 20:00 časova na YouTube kanalu benda.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika