Karizmatična, angažovana, fantastična Ida Prester sluša se i gleda na Muzzik FM kanalima ZZ TV, TIK TAK, ADRIA i uvijek nas raduje

Ida Prester X Kleemar - Malo vremena

 

Beskompromisna i karizmatična Ida Prester jedinstvena je pojava u glazbenom svijetu, a njezina specifična estetika, beskrajna pozitiva, britki i angažirani tekstovi te prekrasne plesne melodije prepoznatljivi su i omiljeni u cijeloj regiji. Ovu značajnu obljetnicu Ida će obilježiti sa svojim bendom Lollobrigida i obožavateljima, izvansezonskim hitovima "Volim te", "Sutra", "Bivša cura" i "Party", te pjesmama s novog solo albuma, među kojima su i dobro- poznate "Minuta" , "Dodir", "Slom", "Sada" i "70". Svoju regionalnu proslavu 20 godina karijere započet će 22. ožujka u zagrebačkoj Tvornici kulture, a nastaviti s dva koncerta u beogradskom Domu omladine.

Nakon što je mjesec dana ranije rasprodala prvi beogradski koncert koji će se održati 5. travnja u Domu omladine Beograda, regionalna indie pop ikona Ida Prester zajedno s grupom Lollobrigida zakazala je još jedan koncert za 4. travnja na istoj lokaciji. Ovim nastupima Ida će proslaviti jubilarnih 20 godina glazbene karijere te ujedno promovirati svoj dugoočekivani prvi samostalni album “Sad”. Novo lice domaće alternativne scene ŽIVA nastupit će kao predgrupa na beogradskim koncertima.

„Hvala, Beograde moj! Nadao sam se da će biti tako, ljubav između mene i Beograda traje već 20 godina. Nećemo vas razočarati, proslavit ćemo mojih prvih 20 na najboljoj zabavi ikad! Bend je spreman, kostimi sašiveni, gosti iznenađenja potvrđeni. Dođite da zajedno zablistamo u milijun boja!“, poručila je Ida Prester beogradskoj publici.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda i online na efinity.rs po promotivnoj ceni od 1.800 dinara za prvih sto ulaznica, nakon čega će cena ulaznice biti 2.100 dinara, dok je cena poslednjeg kontingenta 2.500 dinara. .

Početkom ovog tjedna Ida Prester objavila je svoj prvi samostalni album “Sad”, a potom i poseban spot za novi singl “Malo vremena”. Na ovom izdanju radila je posljednje četiri godine, a na njemu su dosad objavljeni singlovi, uz jednu novu pjesmu. Nekoliko singlova na albumu nastalo je kroz kreativne suradnje s mladim inspirativnim glazbenicima iz regije, među kojima su onaj s hrvatskim bendom Pocket Palms, s kojim je ponovno snimila pjesmu "Minuta", kao i singl "Sutra", ističe. Pjesmu Budalo snimila je s beogradskim glazbenikom Fantom, dok je pjesma Ljetna ljubav nastala u suradnji s producentom Last95 (Daniel Chehranov).

 

Ida Prester, foto: promo

 

“Veliki dio materijala snimio sam za vrijeme korone i izolacije u svojoj spavaćoj sobi. Bilo je to izuzetno teško razdoblje i privatno i poslovno, naš brak je bio u velikoj krizi. Pisanje pjesama mi je bila spasonosna terapija. "Kvar", "Dodir", "Tužno", "Ljetna ljubav", "70", kampanja protiv nasilja "Štit" i druge pjesme predstavljaju moj mali audio dnevnik zadnjih godina, sadrže puno važnih poruka za mi. Pjesme na solo albumu drugačije su od Lollobrigide, sporije su i aranžmanski slojevitije. No, neobični tekstovi i autobiografske teme su i dalje tu, ništa se bitno nije promijenilo u zadnjih 20 godina, ja sam uvijek ostao isti. Pjesme su nastale u suradnji s brojnim producentima, ponajviše s Pocket Palmom iz Zagreba i Sergio Loungeom iz Beograda“, rekla je Ida.

Uz album je objavljen i spot za novu pjesmu "Malo vremena" za koju su glazbu i aranžman uradili Ida Prester i Matej Končan, a tekst je Ida napisala u suradnji sa svojim slovenskim klavijaturistom Kleemarom prije 12 godina . Spot je režirala mlada Emilija Stanišić, kojoj je to i ispitni rad na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika