Scorpions i Peacemaker u novom zaletu

Posle rata s pandemijom očekuju vladavinu mira

Nemački hard rock band Scorpions su zajedno više od 50 godina ali ne pokazuju nikakve znake usporavanja, upravo objavivši novi singl. Pesma pod nazivom „Peacemaker“ stiže kao preteča 19. albuma Scorpionsa, „Rock Believer“, koji izlazi 25. februara.

U novoj stvari ima mnogo toga što će da se da se dopadne obožavaocima klasičnih Scorpionsa, sa dubokim, nemilosrdnim groovom i snažnim gitarskim rifovima. Takođe sadrži oštar melodični „hook“, koji je poslužio kao osnova ove pesme.

„Prva stvar koja mi je pala na pamet bila je udica“, rekao je Klaus Meine u izjavi. „Peacemaker, peacemaker / Bury the undertaker.’ Samo sam se igrao tim rečima. U vreme kada je toliko ljudi umrlo i još uvek umire od COVID-a, od razornih ratova i drugih besmislenih zločina, osećate da pogrebnik mora da radi prekovremeno. U mirnom svetu nakon pandemije, biće vreme da mirotvorac vlada... to je slika koja mi se zaista dopada.

Scorpions su snimili većinu Rock Believera u studiju Pepermint Park u Hanoveru, Nemačka, sa inženjerom Hansom-Martinom Bufom. Ovo će biti prvi album Scorpionsa koji na kome je svirao bivši bubnjar Motorheada Mikey Dee, koji je postao član benda 2016. nakon smrti Lemija Kilmistera. Rock Believer je takođe nastavak albuma Scorpionsa Return to Forever iz 2015. godine.

Pored nove muzike, Scorpions kreću i na svetsku turneju 2022. godine. Trka počinje 26. marta kada će, nekoliko večeri zaredom gostovati u Zapos teatru u Las Vegasu.

Evo nove pesme da vam razbije tmurne oblake i rastera kišu ovog novembarskog dana:

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika