INDIREKT muzički showcase festival

Od 12. do 14. novembra 2021. - Dom omladine Beograda

INDIREKT showcase festival je mesto susreta i početak muzičke industrije – mesto odakle sve direktno počinje. Bazira se na kombinaciji koncertnih nastupa koji uključuju i etablirane i nadolazeće umetnike/bendove sa tribinama i diskusijama na temu muzičke industrije, trendove u marketingu, razmenu iskustava, kontakata i još mnogo toga.

 

INDIREKT je u konstantnom umetničkom i komercijalnom usponu. Uspešno su prevazilazili poteškoće i pokazali značajan progres u smeru u kome bi želeli da se razvijaju. Uprkos veoma teškoj ekonomskoj situaciji i smanjenju budžeta, ovogodišnji INDIREKT organizovan je sa velikim entuzijazmom, po prvi put na jednom mestu: 12, 13. i 14. novembra u Domu omladine Beograda, koji je prepoznao važnost INDIREKT-a i pružio ovom događaju tehničku i marketinšku podršku.

 

Ovogodišnja koncepcija, koja će se u nekim aspektima razlikovati od prethodnih, dobija i novi  vizuelni identitet, a muzička selekcija orijentisana je na region Balkana, uz plan da se festival razvija i izvan regionalnog okvira.

 

Indirekt je trodnevna internacionalna muzička konferencija posvećena muzičarima i njihovoj edukaciji. Indirekt predstavlja edukativnu platformu za muzičare, a kroz koncerte ujedno je i izvođačka platforma za mlade i etablirane muzičke umetnike i pomaže im u daljoj afirmaciji, uz edukaciju nove slušalačke publike. Ova platforma je tokom prethodnih godina povezivala umetnike, muzičare, izdavače, promotere, festivale, urednike, novinare, audio inžinjere i publiku iz celog regiona. Festival se ove godine održava sedmi put.

 

Program Festivala:

 

Petak 12. novembar

12.00 – 01.00 + INDIREKT Desk

16.00 – 17.30 Conference> Velika sala> + Novi susret

 

UČESNICI: MOONLEE RECORDS, MIRAN RUSJAN (LJUBLJANA, SLOVENIJA), POP DEPRESSION, IVAN LONČAREVIĆ (BEOGRAD, SRBIJA),ШАБЛОН, NEMANJA STOJANOVIĆ (SUBOTICA, SRBIJA), MUZZIK RADIO & WEB PLATFORMA (BEOGRAD, SRBIJA), KRAVA 22, LAURA FERRERO (BEOGRAD, SRBIJA), ZDRAVO MLADI, VLADICA MLADENOVSKI (SKOPJE, SEVERNA MAKEDONIJA)

MODERATOR: NIKOLA JOVANOVIĆ, KONTRA RIGHTS

 

17.30 – 18.30 + Opening & Coctail Ulaz na konferencije je slobodan.

Klub Doma omladine

20.00

+ Yan Dusk & hari kvoter

+ balans

Velika sala

21.30

+ Neprijatno mi je

+ Klinika Denisa Kataneca

 

Amerikana

23.00

+ KUKLA

+ Klotljudi

 

Subota 13. novembar

12.00 – 01.00 + INDIREKT Desk

15.00 – 17.30 Conference & Promotion> Velika sala> + Slam poezija

 

UČESNICI: OLIVER NEKTARIJEVIĆ (KANDA KODŽA I NEBOJŠA),KIZA RADOVIĆ (PRESING), NEMANJA KOJIĆ KOJOT (EYESBURN), SUZANA SUMRAH (HALFTONES) I KIRIL MEDVEDEV, RUSSIAN POET AND SINGER / LYRICIST OF THE ROCK BAND ARKADIJ KOC.

 

MODERATOR: VLADIMIR MARKOVIĆ-KRAKA (WRITER AND MEMEBER OF THE RENOWNED BAND PRESING).

 

NASTAVAK TRIBINE BIĆE U FORMI SLEMA – ŽIVOG NASTUPA NIZA PESNIKA KOJI ĆE GOVORITI, PEVATI ILI NA NEKI DRUGI KREATIVAN NAČIN PREDSTAVITI SVOJU POEZIJU UŽIVO. UČESNICI ĆE BITI SLAM-POETI OKUPLJENI OKO IZDAVAČKIH KUĆA AMONIT, ENKLAVA, KNJIGABAJT, KAO I NEKI OD PERSPEKTIVNIH JOŠ NEOBJAVLJENIH PESNIKA.

 

Ulaz na konferencije je slobodan.

 

Klub Doma omladine

20.00

+ Radnik

+ ŽEN

Velika sala

21.30

+ Ana Avramov

+ Koala Voice koje slušamo ovde:

Amerikana

23.00

+ YusYus

+ Trobecove krušne peći

 

Nedelja 14. novembar

12.00 – 01.00 + INDIREKT Desk

16.00 – 17.30 Conference> Velika sala> + Vizuelna autentičnost

 

UČESNICI: SARA VALENCI, FASHION DESIGNER AND STYLIST (LJUBLJANA, SLOVENIJA). HANI DOMAZET, FILM DIRECTOR (ZAGREB, HRVATSKA). ALEKSANDAR MIJAILOVIĆ, DESIGNER AND CREATOR OF + INDIREKT VISUAL IDENTITY (BEOGRAD, SRBIJA).

 

MODERATOR: MILAN STEVANOVIĆ, KLOTLJUDI.

 

Ulaz na konferencije je slobodan. Klub Doma omladine

20.00

+ azza & kapale

+ 21 vek

Velika sala

21.30

+ Lenhart Tapes Orchestra

+ Presing

 

Amerikana

23.00

+ Cactus Fields

+ Gazorpazorp koje i slušamo ovde:

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika