INDIREKT SHOWCASE traje

Drugi dan festivala INDIREKT izgledaće ovako:

12.00 – 01.00 + INDIREKT Desk
15.00 – 17.30 Konferencija i promocije> Velika sala> + Slam poezija

Učesnici: OLIVER NEKTARIJEVIĆ (KANDA KODŽA I NEBOJŠA),KIZA RADOVIĆ (PRESING), NEMANJA KOJIĆ KOJOT (EYESBURN), SUZANA SUMRAH (HALFTONES) I KIRIL MEDVEDEV, ruski pesnik, pevač i tekstopisac grupe OF THE ROCK BAND, ARKADIJ KOC.

Moderator: VLADIMIR MARKOVIĆ-KRAKA (pisac i član obnovljenog benda PRESING).

Nastavak tribine biće u formi slema – živog nastupa niza pesnika koji će govoriti, pevati ili na neki drugi kreativan način predstaviti svoju poeziju uživo. Učesnici će biti slamo-poeti okupljeni oko izdavačkih kuća AMONIT, ENKLAVA, KNJIGABAJT, kao i neki od perspektivnih a još neobjavljenih pesnika.

Ulaz na konferencije je slobodan.

Što se muzičkog programa tiče, evo ga:

Klub Doma omladine
20.00
- Radnik, Srbija

+„Otkrijte šta nije u redu sa najboljom beogradskom generacijom koja ne spava. Uskoro će objaviti pripovedanje loše pop-priče u celoj dužini. Uhvatite ih uživo pre nego što umrete.“

Anxi-punk dvojac Radnik pojavio se na sceni beogradskog kluba Drugstore i to je izgledalo ovako:


- ŽEN, Hrvatska

+„Hipnotički. Beskrajno. Žen vrcavo secira rodne stereotipe i povezuje granice audio i vizuelne umetnosti, prizivajući putovanja kroz vokalnu harmonizaciju  potopljenu u progresivnu simbiozu“.
Četvoročlani audio-vizuelni bend nastao je 2009. godine u Zagrebu, Hrvatska i od tada pa do sada nenamerno ali dosledno izbegava da se uklopi u određeni žanrovski okvir, tako da je opis njihove muzike beskonačan: kraut math post sinth psi indie rock ... Ipak, one stvaraju na svoju ličnu radost i uživanje i nadaju se da ćete i vi takođe uživati.

Velika sala
21.30
- Ana Avramov, Srbija

+„Dreampop berlinske elektromelanholije. Kroz crvene zavese do lavirinta podsvesti. Istinu govoreći, Ana Avramov uzima samo ono što joj pripada, ali ti ćeš uzeti sve.“

Ana Avramov je srpska kantautorka. Njena muzika se kreće između sanjivog pop zvuka i melanholične boje njenog kontralto vokala. Anin solo projekat je kombinacija indie, dream popa i prljavog pop zvuka. Singl „Autumn Thrills” je njen prvi objavljeni singl koji najavljuje njen EP „Open heart”.

- Koala Voice, Slovenija

+„Osećaj vožnje u budućnost i zvuk koji se oseća na koži vode vas kroz šarmantne odgovore na večno neodgovorena pitanja o ljubavi, prijateljstvu i tuzi. Vertigo of pop, punk i disco uvodi mistični indie krug, krug iz koga nećete želeti da pobegnete, ni sada ni ikada.“

Ovaj slovenački kvartet brzo se proslavio radosnim, bezbrižnim indie punkom, punim ubitačnih rifova i zabavnih, zaraznih melodija. Sa svojim trećim singlom Spaghettification koji je izašao18. juna i koji prati zabavni i misteriozni spot, Koala Voice vam se obraća da vam da kratak uvid u stvari, pre nego što se sve konačno shvati. Njihova muzikalnost i šarm doneli su im i mesto predgrupe ispred legendarnih Pixiesa u ljubljanskim Križankama. Svoju publiku su upoznavali i na velikim europskim festivalima poput Liverpool Sound Citya, Tallinn Music Weeka, Bush Budapesta, Pohode, Monkey Weeka, Exita i Inmusica. Oni su: Manca Trampuš, Miha Prašnikar, Domen Don Holc, Tilen Prašni.

Amerikana
23.00
 - YusYus, Srbija

+„Hladnokrvni pogreb izuzetno vrućih emocija i talas melanholične radosti. Synthdeep pop YusYusa evocira lepi, jedinstveni ritualno-kolektivni  šarm“.

YusYus je audio/vizuelni duo koji su formirali Nemanja Stojanović (Neomodern) i Aleksandra Pavlović, koji je proizašao iz njihove zajedničke ljubavi prema minimal synth muzici. Od svog početka 2013. svirali su na Exit festivalu i širom Europe, zajedno s umetnicima istomišljenicima kao što su Soft Metals, Xeno & Oaklander, Peine Perdue, Sixth June i Ron Morelli. Njihovi vizuali su radovi ljubljanskog dizajnerskog dvojca Kitsch-Nitsch i fotografa Filipa Rađenovića.


- Trobecove krušne peći, Hrvatska

+„Okupila se grupa muzičkih umetnika pod imenom Trobecove krušne peći koji već više godina analiziraju zlo i umetnošću se bore protiv njega, verujući da su kolektivna i pojedinačna svest ušle u stanje duhovne negativnosti u kome su svi nivoi socijalnih snaga upotrebljeni za dominaciju i porobljavanje ljudi“.

Grupa Trobecove krušne peći, nazvana po najpoznatijem slovenačkom serijskom ubici, bila je jedna od najboljih ex-Yu alternativnih bendova osamdesetih godina sa teritorije Hrvatske, ali i jedna od najbolje čuvanih tajni, pre svega zbog nemogućnosti izdavanja albuma. Trobeci su svirali avangardni post-punk specifične crnohumorne poetike, i njihovi eksplozivni nastupi su često bili na tankoj liniji između performansa i ekscesa. Trobecove krušne peći su se ponovo okupile, a kako kaže publika koja je bila u prilici da vidi neki od njihovih nastupa u poslednje vreme, Trobeci su jednako sveži, intrigantni, bizarni i drski.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika