MUZZIK TOP 20

„Povratna sprega” neophodna muzičkim umetnicima

Muzička industrija bez alata” kao što su top-liste i recenzije ne može da funkcioniše. U vreme dirigovanih algoritama muzičih servisa, formatiranih radio stanica koje emituju samo hitove, gotovo da više nemamo tragače za novim izdanjima, hitovima i talentima. Tehnološka liberalizacija distribucije i produkcije muzike nas hiperprodukcijom i trendovima koje diktiraju velika imena u diskografskoj industriji udaljava od mogućnosti da na vreme otkrijemo novu, originalnu i uzbudljivu muziku. 

Muzičari bez „povratne sprege” - feedbacka, ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato nam je i potrebna emisija Muzzik Top 20.

Ova jedinstvena regionalna top lista startovala je sa emitovanjem na RTS 3 ponedeljkom u 22:00, u legendarnom terminu u kome su se nekad u JRT šemi smenjivale muziče emisije. Među njima je najznačajnija bila Hit Meseca. U ovoj emisiji su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici koji su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

Podrška kreativne industrije i umetnika vizuelenih umetnosti kolegama muzičarima nije izostala ni u najtežem periodu za muziku. Mladi filmski umetnici i kreativni timovi uz povremeno uključenje starijih kolega ulažu veliki trud stvarajući od filmske minijature - muzičkog dela - vizuelna remek dela.  

U ovonedeljnom izdanju Muzzik Top 20, uz brojne novitete, predstavlja i predloge, nove video singlove izvodjača:  Who See x Trixstar, 21 vek, Klotljudi, Žena i novi singl grupe Milion.

RTS 3 u 22:00

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika