Žen nam poklanjaju Krizantemu

Naše poznanice s Indirekt Show Case Festivala

Žen su Eva Badanjak, Ivona Ivković i Sara Ercegović i sviraju gitaru, bas i bubanj, sintisajzere i elektronske naprave. Sve odlično pevaju i naše su poznanice sa nedavno završenog INDIREKT Show Case Festivala, održanog u beogradskom Domu Omladine. Ovde je link za intervju koji je naša koleginica Milica napravila s njima.

Ovaj zagrebački indie-post-rock trio, za kraj godine nam poklanjaju pesmu “Krizantema”, drugi singl i videospot s četvrtog studijskog albuma, koji najavljuju za sledeću godinu.

Pesma "Krizantema", u izdanju slovenačke nezavisne etikete Moonlee Records, snimljena je u njihovom Tralala studiju. Miks je radio Saša Rajković – Zarkoff s kojim bend sarađuje dugi niz godina, dok mastering potpisuje holandski producent Martijn Tyrell koji je na elektro sceni poznatiji kao Alden Tyrell.

Ova pesma i video spot, koji govore o krugu života, kao i stalnom kretanju i transformaciji energije delo su tandema Marina Uzelac i Nevena Stanić, koje su zajedno uradile i brojne spotove bendova sa naše scene poput Koala Voice, Seine i Ana & The Changes. Naslanjajući se na vizualni identitet benda koji uživo nastupa uz zanimljive vizualizacije, spot je napravljen u tehnici koja je najbliža nečemu što se naziva „Liquid Light Show”, a koja podrazumeva slojeve vode, boja, tuša, ulja itd. koji se kreću preko grafoskopa i prave različite oblike.

Žen su baš zanimljive, obratite pažnju na njih.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika