Oleg Kireyev vodi Jazz sredom #16 u Kuglašu!

Jazz sredom #16 u klubu Kuglaš, u sredu, 16. februara vodiće Super trio na čijem čelu je svetski priznati ruski saksofonista Oleg Kireyev!

Jazz večeri se održavaju svake srede u Kuglašu, uz novi program i sve više muzičara. Šesnaesto Jazz veče vodiće Super Trio koji čine Oleg Kireyev (tenor saksofon), Vukan Potežica (kontrabas) i Časlav Šehović (bubanj).

 

Oleg Kireyev, svetski priznati saksofonista, prvi je ruski muzičar koji je ukombinovao etno- džez motive sa baškirskim narodnim instrumentima. Rođen u Baškiriji, predstavlja muzičko nasleđe dve različite kulture – evropske i azijske. Pod uticajem tradicionalnog i latinoameričkog džeza, afričkih ritmova i azijske etno muzike, Oleg je stvorio autentičan stil i proslavio se sviranjem različitih muzičkih žanrova.

Njegova diskografija broji više od 15 objavljenih albuma, a nastupao je na mnogobrojnim inostranim džez festivalima poput London Jazz Festivala, New York Jazz Improv Festivala, legendarnog Montreux Jazz Festivala i drugih. Domaća publika imala je prilike da ga sluša i na Nišville jazz festivalu 2016. godine kada je nastupio sa svojim bendom Orlan Jazz, a početkom 2020. godine imali smo prilike da čujemo koncertni projekat Olega Kireyeva u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim.

 

Pored originalnih kompozicija, na repertoaru će se naći poznate fjužn numere, kao i džez standardi, a nakon toga sledi otvoren jam session i svi su dobrodošli da se priključe.

 

Ulaz će se naplaćivati 250 dinara ali organizatori navode da ulaznice ne moraju da plaćaju studenti FMU koji imaju indeks sa sa sobom kao ni muzičari koji će svirati (ali moraju imati instrument sa sobom - bubnjari palice, pianisti indeks ili note). Takođe, studenti bilo kog fakulteta ili srednjoškolci koji sa sobom imaju ideks ili đačku knjižicu plaćaju ulaznicu 150 din.

 

Kuglaš se nalazi u Đušinoj 5 u Beogradu a okupljanje počinje od 19 sati.

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika