Grupa Ab Re sa prošlogodišnjim spotom u nominaciji za najbolji ANIMIRANI video

“Ne da dobude” – arhaična izreka koja označava “prokletsvo nedostatka”.

Ab Re je beogradski autorski bend. Od osnivanja 2000. godine muziciranje uživo je bila i ostala osnovna aktivnost benda. U žanrovskom pogledu, grupa Ab Re je spoj različitih stilova i uticaja. Kritičari bend svrstavaju u širok dijapazon pravaca, od rocka, preko jazza pa sve do world music scene. Jedna od odrednica glasi: “Teatarski džez sa primesama balkanskih folk motiva”.

U slučaju prošlogodišnjeg singla “Ne da dobude” dobili smo priliku da vidimo i animirani video. Stavljanje ljudskih priča u kosmički prostor ukazuje na univerzalnost, sveprisutnost i večnost problema kojim se pesma “Ne da dobude” i video bave.

Animiranje i montaža kratkih priča trajala je više od godinu dana, a autorski rad potpisuje “GAN”- grupa animatora eksluzivno okupljena oko ovog projekta. Vezivna spona ovih nezavisnih autora je prevashodno ljubav prema animiranom filmu ali i prijateljstvo sa bendom Ab Re.

Muziku i tekst ovog singla potpisuju članovi grupe Ab Re.

Za ovaj video ili za nekog drugog ko je po vašem ukusu možete glasati ovde

https://mva2021.muzzik.tv/srp/animirani-video/

Pogledajte koje su kategorije još otvorene jer ćemo ih sukcesivno objavljivati  tokom sledećih nedelja https://mva2021.muzzik.tv/.

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika