Florence + The Machine - King

Novi singl benda Florence + The Machine posle četiri godine

Vest pisao: Marko Kuzmanović

Frontmenka benda je ove nedelje pokrenula širenje tenzije putem socijalnih mreža i na zvaničnom sajtu benda. Tenzija je vezana za novu pesmu kojoj će slediti i novi album, dok je Florence postigla sve to samo rečima ,,Something is coming''. 

U pesmi Florence poručuje ,,I am no mother, I am no bride, I am king''. Na ovaj način zaokružuje svoje obraćanje na temu kako je biti žena u šoubiz-u, koja pored svog zahtevnog posla želi da osnuje porodicu, dovodeći u pitanje kompletnu mogućnost ovakvog stila života. Takođe u obraćanju priča o svom životnom poređenju sa muškarcima, svojim kolegama u profesiji, predstavljajući činjenice kako je tim ljudima u situaciji kada žele da budu uspešni dok u isto vreme osnivaju porodice. Što znači da obraćanjem i pesmom postavlja ogromno pitanje roda i rodnih uloga, na koje niko do sada nije odgovorio.

Album će biti nastavak albuma ,,High as Hope'' iz 2018. godine, a postoje spekulacije da će se zvati ,,Chapter One'' i da će se sastojati od 15 pesama. Pesma ,,King'' je prvi produkt benda posle četiri godine, dok je Florence imala solo karijeru i za to vreme objavila nekoliko tematskih singlova.

Tekst pesme napisala je Florence zajedno sa Jack-om Antonoff-om. Spot za pesmu je radila neverovatna Autumn De Wilde, dok su za produkciju dela odgovorni Eric Stern i Juliet Naylor. 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika