Čarobni Florence + The Machine objavili su singl sa predstojećeg petog studijskog albuma „Dance Fever“

Još jedna fantastična režija spota Autumn de Wilde!

Nakon saradnje sa elektro triom MEDUZA na remixu numere „My Love“, čarobni Florence + The Machine objavili su još jedan singl sa predstojećeg, petog studijskog albuma „Dance Fever“ pod nazivom „Free“.

Pesmu, kao i prethodne tri, prati muzički video koji je režirala fotografkinja i filmska rediteljka Autmn de Wilde, a za fenomenalnu koreografiju bio je zadužen Ryan Heffington. 

Ovom numerom, koja zvuči samoanalitično i znalački, ali istovremeno trijumfalno slavi oslobađanje sveta nakon pandemije, autorka prezentuje svoju ljubav prema lo-fi elektronskom zvuku.

Tokom karantina, Florence je najviše žudela za klubovima, plesom na festivalima, muzikom i zajedništvom. Nade i snovi o ponovnim susretima sa voljenima i plesu sa strancima pomogli su da se uzbuđenje oko dolazećeg albuma maksimalno održi. Na kraju krajeva, muzika je jedinstvena umetnička forma koja ima moć da pomogne čoveku u različitim životnim okolnostima, da opusti i oslobodi anksioznosti, pa makar samo na trenutak.

Studijsko izdanje koje čekamo, a koje su pored Florence, producirali Jack Antonoff i Dave Bayley, inspirisano je plesnom manijom (choreomania), renesansnim fenomenom u kom su skupine ljudi, nekada i hiljade, plesale do iznemoglosti. „Dance Fever“ kroz 14 novih pesama prikazuje Florence na vrhuncu njene moći, kako dolazi do potpune samospoznaje, lukavo se šali na svoj račun, igrajući se idejama identiteta – muškog i ženskog, kao i temama iskupljenja i slavlja.

Izlazak izdanja očekuje se 13. maja ove godine.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika