Šta reći - Rammstein!

Novi singl jedne od najboljih grupa svih vremena

Ikone metal muzike Rammstein predstavili su novi singl pod nazivom „Zeit“. Premijera numere propraćena je muzičkim spotom koji je režirao Robert Gwisdek, ali i najavom dugoočekivanog osmog studijskog izdanja koje će nositi isto ime. Izlazak albuma „Zeit“ očekuje se u aprilu, tačno tri godine nakon veoma uspešnog prethodnog izdanja koje je, iako bez službenog naziva, odmah zauzelo prva mesta na čak 14 internacionalnih muzičkih top lista.

Članovi benda, među kojima su pevač Till Lindemann, gitaristi Paul Landers i Richard Z. Kruspe, klavijaturista Flake, basista Oliver Riedel i bubnjar Christoph Schneider, proveli su protekle dve godine vredno stvarajući jedanaest novih pesama koje će se naći na pedstojećem albumu.

Singl „Zeit“ obrađuje teme prolaznosti, smrtnosti i onih dragocenih, ali kratkotrajnih savršenih trenutaka istinske sreće. Pored osnovne, predstavljene su još dve verzije pesme od kojih je jedna u neoklasičnom aranžmanu čiji je autor Ólafur Arnalds, dok je druga verzija elektro remix koji je producirao Robot Koch.

 U karijeri dugoj 30 godina Rammstein su prodali preko 20 miliona albuma širom sveta, a uvek pažljivo osmišljeni vrhunski koncertni spektakli su neizostavan deo svakog novog izdanja, pa se u skladu sa tim uskoro očekuje i nastavak velike stadionske turneje koja je morala da bude odložena usled svetske pandemije.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika