Demode DJs po prvi put u Zagrebu 19.03. u klubu Grof Melin

Rambo Amadeus nam je predložio da projekat nazovemo Demode DJs.

Svetskog mega cara mora se poslušati!

 Demode DJ’s je, uslovno rečeno grupa, sastavljena od dvojice muzičkih producenata i DJ-eva, Marka Dimitrijevića - DMC iz Beograda i Miloša Vučkovića  - SOFT 85 iz Herceg Novog.  Njihov zajednicki projekat čine remiksi i re-editi domaćih i stranih pesama i oni su trenutno jedan od najatraktivnijih klupskih atrakcija u regionu.

  Demode DJs će po prvi put nastupati u Zagrebu 19.03. i to u klubu Grof Melin.
 Nedavno su izdali album obrada za Jugoton (Croatia records) pod nazivom Stara škola. Njihovi remiksi stare jugoslovenske muzike naprave odličnu atmosferu i večeri su širokih osmeha, pevanja i puno plesa.


 Kombinujući old school zvuk sa modernim ritmovima, basovima, synthovima..  prolaze kroz razne žanrove od house-a i techno-a do break beata i drum n bass-a.
 Ovaj dvojac čine iskusni DJ-i koji su binu delili sa velikim zvezdama poput Timo Maas, Sebastian Leger, Spiller, Ian Pooley, FKJ, Bondax... nastupavši na festivalima kao što su Exit, Revolution, Sea Dance, Devet, Refresh, Beer fest  Spring Break...

Remiksi sami po sebi nisu novitet u elektronskoj muzici. Već preko decenije oni su među napopularnijim trakama na top listama. Velika većina starih hitova ima svoj remiks, pogotovo funky i disco žanr su žestoko eksploatisani.
Scena na ovim prostorima imala je izuzetnu muzičku produkciju u periodu od 60tih do 80tih. Mi smo se strašno zabavili i nauživali radeći istraživanje za ovaj projekat. Pronalazili bi zaboravljene bisere u raznim žanrovima, od šlagera do disca funka i rocka. Skinuli bi im patinu i ugradili bi ih na modernu ogrlicu kako bi ponovo zasijali u punom sjaju.
 Pokazalo nam se u prethodnom periodu da mnogi mladi ljudi nisu ranije čuli neke od pesama koje smo remiksovali tako da su se odlučili da potraže i originalne pesme i uopšte da istraže taj muzički period. Tako da smo nekim starim pesmama udahnuli novi život i približili ih publici ponovo, u nekim slučajevima i 60 godine nakon njihovog prvobitnog izdanja.

Ovde možete da čujete kako zvuče, ako, kojim slučajem, još uvek niste imali za to prilike, a ako se zateknete u Zagrebu u subotu, 19. marta - pravac klub Melin!

Demode DJs feat. Aerodrom - Fratello

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika